1520040На по-зелено пространство за отдих и безплатен Wi-Fi ще се радват жители на софийския квартал

Над 60 броя дървета и храсти ще бъдат засадени тази неделя, 28 октомври, в междублоковото пространство при бл. 506 в софийския квартал Дружба. В инициативата ще се включат доброволци – служители на телекомуникационния оператор NET1 и граждани. Акцията се осъществява със съдействието на Фондация 77 (Gorata.bg) и Столична община - район Искър. Мястото ще бъде облагородено със специално подбрани за средата растения. За допълнителен комфорт ще бъдат поставени пейки, а като жест към жителите на квартала, NET1 ще осигури безплатен Wi-Fi достъп в зоната за цяла година.

„Вярваме, че да пазим, съхраняваме и създаваме е лична отговорност на всеки от нас - природата е за всички ни и за поколенията след нас. Затова каним всички желаещи да се включат тази неделя в доброволческата инициатива. Нека заедно превърнем Дружба в по-зелено и по-красиво място!“, сподели своя призив към гражданите Петър Ризов, управител на телекомуникационния оператор.

Припомняме, че средствата за залесяването на градинката бяха набрани по време на събитието „Зелено кино за зелена Дружба“ от дарители – жители и гости на кв. Дружба, и с подкрепата на NET1 и Gorata.bg.

Участието в акцията по залесяване е изцяло на доброволчески начала, като организаторите ще предоставят на всеки, включил се в инициативата, инструменти и материали, нужни за озеленяването. Ако и вие искате да дадете своя принос за по-зелена Дружба, заповядайте тази неделя, 28 октомври 2018, в 10:00 часа при бл. 506 в квартала.

Софийският телекомуникационеноператор NET1 активно реализира своите устойчиви, зелени политики, които целят да ангажират и подкрепят усилията на столичани за поддържането и опазването на кварталните градинки и зелените площи в междублоковите пространства. С кампании като „Зелено лято с NET1“, „Зелено кино за зелена Дружба“, „Заедно за зелена Дружба“ и др. Телекомът се стреми да покаже, че сътрудничеството между бизнес, местна общност и местна власт може да подобри градската среда и качеството на живот в столицата.

Вижте още: