1401039Многократният шампион по плуване, който счупи 30-годишен рекорд, Богомил Яковчев ще открие новият сезон на националната кампания „Воля за спорт” за хора в неравностойно положение. Той ще стимулира участниците в различните дисциплини, а накрая ще връчи купите и медалите. На 1-ви септември спортните състезания ще се проведат в град
Алфатар, а на 2-ри в Тутракан. Над 200 състезатели са потвърдили участие. Те ще се борят в дисциплините – тенис на маса, канадска борба, бадминтон, шах, табла, дартс и други. За доброто настроение на гостите ще се грижат Искрен Пецов, Бриана и Веси Маринчева.
Кампанията, която се провежда под патронажа на Бойко Борисов и министър Красен Кралев, до сега се състоя в градовете Бургас, Стара Загора, Своге, Созопол, Хасково, Харманли, Тутракан, Ивайловград и други.

„Хората с увреждания с нетърпение чакаха да продължат състезанията. Много известни спортисти също ще подкрепят инициативата през новия сезон.” съобщиха инициаторите от Балканска интернет медийна Асоциация и Държавната агенция за хората с увреждания.

С подаръци за децата в неравностойно положение помагат Харибо и Профи Трейд.

До сега своята подкрепа оказаха състезател №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова, олимпийският шампион Стефан Ботев, световният шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов, състезателката по конен спорт Йонка Максимова, шампионът по джудо Иван Гечев, волейболният президен Петър Узунов, футболистите Христо Йовов и
Радостин Кишишев и много други, които протягат ръка и дават кураж на хората с увреждания да продължат да спортуват.

Вижте още: