Balkan Fashion WeekМодната индустрия ще дефилира в София от 12 до 15 май

Награда - парична стипендия на млад дизайнер, участник в “Балканска седмица на модата 2016”, ще бъде връчена от Зонта клуб “Света София”, част от Зонта Интернешънъл, по време на най-голямото модно събитие на Балканите. То ще се проведе от 12 до 15 май в София.

Стипендията е част от социалната инициатива на Balkan Fashion Week, обявена още в първия етап на подготовката на модния форум - подпомагане на млади дизайнери от Националната художествена академия.

Като дамска организацията, насочена в подкрепа на жените и повишаване на статуса им в съвременния свят, Зонта Интернешънъл ще възнагради със стипендията младо момиче, отговарящо на основните ценности, които всяка “зонтианка” носи в себе си - интелект, доброта, достойнство, борбеност и кураж. Подборът за стипендията ще бъде направен, чрез иноватовна онлайн платформа за автоматизирано видео интервюиране - Video Recruit, която дава възможност за ефективно, равностойно и прозрачно кандидатстване на младите дизайнери.

В трескавата подготовка за събитието активно се включиха и водещите на Модната седмица -  актьорът Николай Сотиров и топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция у нас „High Level“ Христина Маркова. 

Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите и на представители от фешън индустрията.

Четирите природни стихии – вода, въздух, огън и земя, ще господстват в дните на грандиозното събитие.

Инициаторите на проекта са Елена Алексиева и Мария Колева. Елена - художествен ръководител на форума, е дизайнер с дългогодишен опит в менажирането на модни брандове и събития. Носител на много модни награди, участвала със собствена колекция в дефиле на Budapest Fashion Week 2015. Мария Колева - организационен ръководител на проекта, юрист с дългогодишен опит в мениджърството и ръководене на екип, както и в организацията на различни събития, преговори и изготвяне на стратегии за развитие.

Снимка: Balkan Fashion Week.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...