Нов бизнес форум поставя на фокус регулациите в AI - ето какво да очаквате

Новият бизнес форум на b2b Media поставя на фокус първият в света законодателен акт за използването и разработването на изкуствен интелект (AI), въведен от Европейския съюз. На 1 ноември от 9:30 ч в хотел Интерконтинентал еднодневният формат ще събере бизнес лидери и предприемачи, които имат амбицията непрестанно да трансформират своите организации в съответствие с последните технологични тенденции и регулации.

Обучението ще запознае бизнес общността с особеностите на първия в света Законодателен акт за изкуствения интелект, наложен от ЕС. По време на форума участниците ще получат ценна информация за новите регулации и крайните срокове за прилагането им, както и ключови насоки за внедряването им в различни индустрии и бизнеси, независимо от техния мащаб – от малки и средни предприятия до големи корпорации.


Опитни специалисти ще предоставят ексклузивна информация за новите европейски програми, които ще осигурят финансиране за внедряване на съвременни технологични решения в предприятията. В допълнение водещи юридически експерти ще предложат задълбочен анализ на предстоящите промени в бизнес средата в България и Европа, произтичащи от новото законодателство.

Сред лекторите на форума ще бъде евродепутатът от мандат 2019-2024 Петър Витанов, който бе докладчик в сянка при изготвянето на закона за AI. Адмира Бошняку, експерт "Европейски проекти и програми" и консултант с над 13 г. опит в сферата, ще запознае представителите на бизнеса с всички особености при изпълнение на европейски проект. Бошняку има богат професионален опит в български и международни компании за разработка и управление на европейски проекти. Изпълнила е успешно 40 проекта по националните оперативни програми и други 39 от международен характер. По време на събитието тя ще предостави ценна информация относно ключови програми, които предстои да бъдат отворени за българския и европейския бизнес.

Сред участниците във форума е и опитният анализатор доц. д-р Николай Крушков. Той е ръководител на катедра "Интелектуална собственост и технологичен трансфер" в УНСС. Членува и в множество стопански организации. Доцентът ще запознае аудиторията с новите тенденции в AI сферата. На свой ред д-р Ралица Крушкова - действащ адвокат и преподавател ще говори за патентното право при AI иновациите. Аудиторията ще има възможност да се включи в директна дискусия с лекторите, за да получи персонализирани съвети за своите организации.

Вижте още:

Асоциацията на банките в България (АББ), представлявана от г-жа Петя Димитрова, Председател на УС и Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в лицето на...