Connect IT събира специалисти и ентусиасти в ИТ технологиите от 11 града в България, Румъния и Молдова

ПЪРВОТО СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СЪСТОИ НА 3 НОЕМВРИ В ПЛОВДИВ

ИТ общности от 11 града в България, Румъния и Република Молдова ще се срещнат със специалисти от Endava по време на есенното издание на Connect IT. Endava си поставя за цел да улесни връзките между технологичните общности в Централна Европа, една от най-важните области, в които компанията работи, както и да създаде платформи за сътрудничество и обмяна на опит за ИТ специалисти.

На събитията от поредицата Connect IT специалисти от компанията ще изнесат лекции под формата на кратки мастър класове, засягайки теми, свързани с разработката на софтуер, тестването и управлението на приложения.

Първото събитие в България ще се проведе в Пловдив на 3 ноември, в Premium Networking Space. Технологичните ентусиасти, които ще участват ще имат възможността да се запознаят с Андрей Данеаса, Главен Data консултант в Endava Румъния с 20+ годишен опит, който ще говори за Cloud Data Warehousing.

От българска страна с лекция ще се включи Ивайло Бедров, Data консултант от Endava Пловдив, чиято тема е From DataOops to DataOps, но въпреки шеговитото заглавие ще засегне сериозни и важни въпроси от автоматизацията и наблюдението на всички стъпки в процеса на създаване на софтуер в облачна среда. Следващите Connect IT събития в България ще се проведат на 17 ноември в Русе, в хотел Рига и на 24 ноември във Варна, в хотел Golden Tulip.

Участието във всички събития е безплатно, но местата са ограничени и се изисква регистрация, а пълна информация ще има в специално създадените събития към официалната Facebook страница на Endava https://www.facebook.com/endava

„Радваме се, че поредицата от събития Connect IT привлича все повече участници и че интересът към темите нараства. Вярвам, че на основата на своята страст към технологиите участниците могат да изградят солидна кариера и да се изявяват в конкурентна и бързо развиваща се среда.

Винаги сме поставяли хората, с които работим, на първо място, и полагаме усилия за откриването на нови таланти в местните общности. Тази политика намира израз в нашата обиколка Connect IT. Искаме да предоставим на заинтересованите ценни ресурси и да знания, споделени от експерти в областта, и да улесним обмяната на опит“, изтъкна Дариус Щефан, Мениджър на Endava България.

Пълната програма на есенното издание на Connect IT в Румъния, България и Република Молдова включва следните градове и дати:

—​20 октомври – Белци

—​27 октомври – Търгу Муреш

—​3 ноември – Галац

—​3 ноември – Пловдив

—​4 ноември – Кишинев

—​10 ноември – Тимишоара

—​10 ноември – Яш

—​17 ноември – Питещ

—​17 ноември – Русе
—​24 ноември – Варна
—​24 ноември – Сибиу

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...