„Информационно обслужване“ стана член на Европейската асоциация на публичните IT доставчици

Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ бе приет за член на Европейската асоциация на публичните IT доставчици EURITAS (https://www.euritas.eu/).

В престижната асоциация членуват представители на най-развитите държави в Европа, сред които са Германия, Италия, Финландия, Малта, Швейцария, Дания, Холандия и Хърватия. Целта на асоциацията е да създаде трансевропейска мрежа от обществени доставчици на ИКТ услуги, които да обменят ноу-хау и най-добрите практики в областта на електронното управление, да адаптират стандартите и потенциала за надграждане на IT системите, използвани в публичната администрация.


„Информационно обслужване“ получи изрична покана за членство в асоциацията на най-развитите обществени доставчици на ИКТ услуги на Стария континент и така стана вторият представител на Източна Европа в нея.

„Членството в Асоциацията е огромна оценка за резултатите от нашата работа, за професионализма, отдадеността и страстта, с които променяме основни процеси в държавата и подобряваме обществото, в което живеем“, каза изпълнителният директор на „Информационно обслужване“ Ивайло Филипов. По думите му присъствието на българска компания в EURITAS e огромно признание за целия IT сектор в страната и огромно задължение да се спазват най-добрите световни практики в областта на ИКТ услугите.

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.