Sprout ProНа 7-ми юли, 2016г бе представена системата Sprout Pro.

Концепцията представлява иновативна система, която има безброй приложения за целите на бизнеса и частния потребител. Главната целева група и предназначение са в помощ на дейността на графичните дизайнери и за образованието на млади и подрастващи ученици.

Системата включва тъч скрийн монитор, тъчпад, прожектор с камера и сканиращо устройство. Могат да се сканират 2D и 3D изображения, а чрез апликациите обработката им става лесно и интуитивно.

За първи път продуктът е представен в Америка през 2014г, където първоначално е пусната на пазара потребителска версия. В последствие графични дизайнери проявяват голям интерес към него, което довежда до разработването на версия с професионално предназначение.

Тази иновация развива концепцията за „смесената реалност“ (blended reality), която цели да съчетае дигиталния свят с физическия, създавайки едно смесено изживяване.

Продуктът още не е наличен в България. От компанията производител, HP, планират предлагането за България да започне към средата на октомври, ако компаниите и потребителите проявят интерес.

Sprout ProУстройството работи с оперативна система Windows 10. Вградено е със софтуерна платформа за управление на апликациите, чрез които могат се извършват възможните операции. Вградените базови апликации ще ви позволят обработване и сканиране на 2D и 3D изображения. Чрез специален пазар на апликации (app store) са налични приложения разработени от HP и от трети партии, които правят предназначенията на продукта безбройни. Журналист на b2b Media имаше възможността на изпробва някои от тези приложения и споделя, че тъчпада и тъч скрийнa имат моментални реакции на зададените команди.

Освен приложенията с професионално предназначение в app магазина ще намерите и други като виртуално пиано, виртуален DJ пулт, множество различни апликации с образователна и развлекателна цел и т.н..

Професионалната версия на продукта за сега не е с масово предназначение, поради завишените хардуерни характеристики, необходими предимно за целите на бизнеса.

От компанията споделят, че към момента няма точен заместител на тази иновация, която я прави наистина уникален продукт.

Още не е ясна цената на евентуалното предлагане в България, но по-ниският клас потребителска версия на продукта се предлага в Америка за 2 200 долара.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...