МенторМейт стартира Auto & QE академия

МенторМейт стартира своята Auto & QE Academy, следвайки успешните си практики и дългогодишен опит в обучението на софтуерни специалисти. Безплатната четиримесечна обучителна програма е предназначена за хора с опит в QA сферата, които искат да направят следващата крачка в своята кариера. Участниците ще се запознаят в детайли с автоматизираното тестване на софтуер, планирането, писането и проследяване на качеството на код.

Академията ще започне на 10 май 2022 г., а нейна цел е да предостави широк набор от Automation Testing и Quality Engineering знания на професионалисти с поне една година опит в QA сферата. Участниците в MentorMate Auto & QE Academy ще надградят знанията си и ще придобият нови умения, докато се учат от едни от най-добрите експерти в сферата на софтуерното тестване.

Обучението ще покрие множество теми: от писане, планиране и проверяване на код, до автоматизирано тестване на APIs, UI, запознаване с основите на CI/CD и много други. Кандидатите се очаква да притежават добри познания по REST APIs и тестване на уеб приложения и услуги. Успешно завършилите програмата ще имат възможността да се присъединят към QA екипа на МенторМейт и да се реализират като Automation QA, Full-Stack QA или Quality Engineering специалисти.

Академията ще бъде в изцяло онлайн формат, а сесиите ще се провеждат 2 пъти седмично, във вторник и четвъртък от 19:00 до 22:00 часа. Срокът за кандидатстване е 22 април.

“За разлика от останалите ни обучителни програми, Auto & QE Academy разглежда в детайли създаването на автоматични тестове и изграждането на цялостна стратегия за тестване. Програмата е разработена от хора с дългогодишен опит в разработването, организирането и управлението както на малки, така и enterprise проекти.” Георги Иванов, Technology Principal Quality Engineering в МенторМейт и лектор в академията.

През последните няколко години МенторМейт се превърна в един от основните двигатели на развитието на софтуерния сектор. С програми като MentorMate DevCamp и MentorMate QA Academy компанията помага на стотици начинаещи професионалисти да се реализират в софтуерната индустрия в страната. От друга страна, инициативи като MentorMate Auto & QE Academy се фокусират над специалистите с опит в сферата, които искат да надградят професионалните си умения.

Вижте още: