1360282Glue for Office интегрира Word, Excel и Outlook с уеб приложения в реално време и беше представен за пръв път на Bulgaria Web Summit 2017

Приложенията Word, Excel и Outlook вече могат да бъдат интегрирани в реално време с уеб приложения благодарение на Glue for Office – нов софтуер, който българската ИТ компания Tick42 представи на Bulgaria Web Summit 2017 в София. Инструментът е предназначен за уеб разработчици и вече е наличен за сваляне от продуктовия сайт на компанията.

„Glue for Office позволява на вашите приложения да използват лесно Word, Excel и Outlook, което означава по-малко работа за разработчиците и по-щастливи потребители. С него уеб приложенията могат да съхраняват данни на вашите сървъри, да валидират тези данни, да ги одитират и да контролират достъпа до тях, докато потребителите ви работят с приложенията от Microsoft Office, с които са свикнали”, заяви Лесли Спайро, съосновател и CEO на Tick42, по време на презентацията си на Bulgaria Web Summit 2017.

Glue for Office променя начина, по който разработчиците подхождат към потребителите, чиито основни инструменти са Word, Excel и Outlook. Тъй като осигурява интеграция в реално време между тези приложения и вътрешни и външни уеб приложения, разработчиците могат по-лесно и ефективно да балансират между нуждите на бизнеса и изискванията на потребителите за пълноценен десктоп софтуер.

На събитието Tick42 демонстрира ползите на Glue for Office за корпоративни потребители. Например един потребител може от имейл от клиент, получен в Outlook, да влезе директно във вътрешно за компанията приложение, което показва детайли за този клиент. След това може веднага да продължи да работи с тези данни в Excel или в друго уеб приложение, без да ги прехвърля ръчно. Компанията показа и как информацията може да се движи и в обратната посока, така че всички редакции, които потребителят направи в своята десктоп среда, да бъдат отразени в уеб приложение, без той да трябва да превключва между отделните приложения.

„Glue for Office вече е достъпен за разработчици и може да бъде свален от glue42.com. Ще се радваме да получим обратна връзка, както и коментари и въпроси за софтуера“, коментира Стоян Дамов, съосновател и CTO на Tick42.

Продуктовото портфолио на Tick42 включва решения за интеграция в реално време на десктоп приложения, уеб приложения и данни, като повечето са насочени към корпоративни уеб разработчици. Голяма част от клиентите на компанията са във финансовия сектор.

„Използваме пълните възможности на Glue for Enterprise за нашата нова платформа, базирана на съвременни уеб приложения. На това решение разчитат 9000 от служителите ни по света и се използва от над 300 от нашите разработчици. Вече използваме и Glue for Office, за да улесним служителите си, като им позволим да работят с Excel, Word и Outlook, но без да губим контрола върху данните в нашите приложения“, сподели главният технически директор на една от най-големите глобални инвестиционни банки, която е сред ранните клиенти на продуктовата линия Glue на Tick42.

Tick42 наскоро стана Сребърен член на Symphony Software Foundation – организация с нестопанска цел, фокусирана върху разработването на иновативни софтуерни решения върху платформата с отворен код Symphony в сферата на финансовите услуги.


Вижте още: