1344523Мнемоника отбеляза 8-и рожден ден. Компанията е основана на 27.01.2009 г. и от тогава до сега има повече от 600 успешно реализирани проекта за над 100 клиента. Мнемоника стартира с 2-ма служители и оборот от 1 млн. лева, но още през първата година заема 89 място в класацията „ИКТ Топ 100“ на Computerworld България и е разпозната като най-добър партньор-дебютант на EMC за 2009 г. 8 години по-късно компанията има признанието на български и международни организации, а оборотът ѝ надвишава 30 млн. лева.

Тържеството по случай рождения ден на Мнемоника бе посетено от над 100 приятели и партньори на фирмата – представители на ръководни позиции от бизнеса, ИТ сферата и медиите. „Стремим се към непрестанно усъвършенстване, за да удовлетворим изискванията на нашите партньори. Осигуряваме 24х7 поддръжка и внедряваме повече от 10 нововъведения годишно в областта на съхранението на данни и над 5 в областта на сигурността.

Очакваме стартирането на първите ни международни проекти. Вече имаме запитвания и работим в тази посока“, каза Вихрен Славчев, изпълнителен директор и един от основателите на Мнемоника.

Наскоро Мнемоника получи поредното си отличие. На 23 януари 2017 г. компанията бе сред победителите на конкурса Forbes Business Awards 2016 в категорията „Клиентска политика“. Днес около 60% от клиентите на компанията са от сферата на телекомуникациите, 30% – от сферата на финансите, а останалата част са академични институции, компании с дейност в сферата на услугите и енергетиката и други. Мнемоника се гордее с положителните отзиви на партньори като Банка ДСК, АДРЕС Недвижими Имоти и много други.

През изминалата година екипът на Мнемоника порасна с 30% и се премести в нов, модерен и много по-просторен офис в София. Планира се разрастването на екипа да продължи с привличането на още висококвалифицирани експерти, притежаващи търговски и технически компетенции. „Наблюдаваме развитието на Мнемоника и се радваме на успехите на екипа. Заслужено признание е включването им в класацията Deloitte Technology Fast 50 CEE 2014, отличаваща 50-те компании в ИТ сектора с най-голям растеж на приходите през последните 5 години. От Мнемоника очакваме още много постижения, които ще допринесат както за разпознаваемостта на компанията, така и за ИТ сферата като цяло“, сподели Асен Димов, съдружник одит и управление на риска в Deloitte.

От 2016 г. Мнемоника вече има нов и още по-функционален фирмен уебсайт, съобразен с четирите основни сфери на дейност на фирмата: информационна сигурност и регулаторна съвместимост, облачни технологии и виртуализация, съхранение и обработка на данни, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг.


Мнемоника отбеляза 8-ия си рожден ден с над 600 успешно реализирани проекта за повече от 100 клиента 

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...