Мусала Софт на 23 години

Софтуерната компания Мусала Софт посрещна своя 23-ти рожден ден. Компанията предоставя софтуерни услуги и разработва продукти за своите клиенти в областите Digital Тransformation, Cloud и Cloud Integration, IoT, DevSecOps, Data Analytics, ML & AI, Digital Trust. Служителите са над 700 и работят в мултинационална среда по проекти за организации от цял свят, сред които VMware, IBM, SAP, KPMG, PWC, Deutsche Telekom, А1, Yettel, Vivacom, Experian, IT-nera и Commerzbank, ProCredit Bank, Банка ДСК/OTP Group, Generali, eDAG и MAN, Daimler, Cariad и Volkswagen, Bosch, B/S/H, Perkin Elmer, IBM, Митническите служби на Холандия, НАП-България и др.

“Посрещаме 23-тия си рожден ден с екип от над 10 националности, стотици успешно изпълнени проекти за блестящо портфолио от клиенти и принос за развитието на ИТ индустрията. Особено горди сме, че и бизнес, и социалните ни проекти носят позитивни промени и градят по-добро бъдеще както за България, където е централния ни офис, така и във всички точки по света, където имаме принос чрез хората и клиентите ни. Този рожден ден е първият ни като част от голямото семейство на Арикома и KKCG group - заедно отваряме нови хоризонти за още по-мащабни софтуерни проекти по пътя към лидер в дигиталната трансформация с глобално присъствие.” - сподели Елена Маринова, президент на Мусала Софт.

Ключови моменти в историята на Мусала Софт:

• 2000 – Oсноваване на компанията в София, с първи клиенти от Силициевата долина, САЩ и първи CSR проект - конкурс по програмиране CodeIT.bg;

• 2001 – IBM - първи Европейски клиент в Норвегия;

• 2005 – Първи Телеком клиент – A1;

• 2009 – Първи клиент във финанси - Банка ДСК/OTP Group;

• 2012 – Deutsche Telecom става първият IoT клиент;

• 2013 – Отваряне на офис, Бургас;

• 2014 – Daimler става първият клиент в автомобилната индустрия;

• 2015 – Отваряне на офиси в Русе и в Скопие;

• 2018 – Стартира устойчива програма за привличане на висококвалифицирани таланти в България; Първо място в категория “Човешки ресурси” на Forbes Business Awards 2018;

• 2020 – Мащабна инициатива “Work from Anywhere” с мото “Светът е нашият нов офис”; Екипно многообразие;

• 2022 – Отваряне на офис в Египет;

• 2022 – Мусала Софт става част от ИТ групата на 9 милиардната KKCG Group.

Мусала Софт влияе на национално, европейско и глобално ниво чрез своите CSR политики с фокус развитие и подкрепа на най-силните ИТ таланти. Сред тях са състезанието за програмиране CodeIT.bg (https://codeit.bg/), Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI), работата с образователни институции и неправителствени организации. Мусала Софт е носител на десетки национални и международни награди в областите - развитие на човешките ресурси, бизнес и технологични иновации, CSR.

Компанията е сертифицирана по международните стандарти за управление на качеството ISO 9001:2015, управление на сигурността ISO 27001:2013, управление на личните данни ISO 27701:2019 и „Зеления сертификат“ ISO 14001:2015. Мусала Софт е първата в България с ISO 26000 - насоки за социална отговорност и носител на TISAX - доверен доставчик на услуги за автомобилната индустрия.

Вижте още: