Над 300 специалисти от дигиталния сектор се включиха в пътуващия форум Connect IT в Русе, Пловдив и Варна

Endava, британската софтуерна компания с офиси в 4 града у нас, събра над 300 технологични ентусиасти от Русе, Пловдив и Варна за обиколката Connect IT Caravan. Форумът включва поредица от безплатни събития, посветени на технологичната общност с цел подкрепа за създаването на силна мрежа от ИТ специалисти от различни области.

„Имаме реноме на компания, която развива своите хора и им помага да разгърнат своя потенциал, създава условия за кариерното им израстване, изправя ги пред нови предизвикателства, осигурява им ротация и ги свързва с различни култури, сектори и типове клиенти. Друга корпоративна ценност, върху която акцентираме, е отговорност. Подхождаме сериозно към въздействието, което оказваме чрез онова, което вършим: към системите, които изграждаме за нашите клиенти и как те биха могли да променят обществото по положителен начин, към въздействието върху градовете, в които оперираме, към технологичните общности в местата, където присъстваме, така че те наистина да процъфтяват и растат, а ние като компания да направим своя принос в този процес“, изтъкна Джон Котърел, главен изпълнителен директор на Endava.

Като форум на глобална компания със силен регионален подход поредицата от събития Connect IT Caravan се разгърна в четири страни – България, Румъния, Молдова и Полша, като демонстрира сливането на технологичните постижения с възможностите за кариерно развитие в мултинационална, мултидисциплинарна и мултикултурна среда. Общият брой на участниците в тези събития в регионален мащаб бе над 1100 от 12 града – все хора, мотивирани да научат повече за DevOps, тестването, прогресивните уеб приложения, качеството на кода, софтуерното творчество и т.н.

Над 300 специалисти от дигиталния сектор се включиха в пътуващия форум Connect IT в Русе, Пловдив и Варна

Владимир Куванджиев, който ръководи дисциплината Applications Management в Endava България и беше лектор на Connect.IT събитията в Пловдив и Варна, сподели своите впечатления от срещите.

„Определено беше интересно преживяване. Презентацията, която изнесох, беше на тема „DevOps в мащаб. Как да държим хаоса под контрол“ и бе приета много добре от аудиторията. Като цяло мисля, че българските ИТ таланти имат голям потенциал и съм щастлив, че аз и моите колеги успяхме да говорим пред повече от 300 души, които се интересуват от нашата работа в Endava. Радвам се, че участниците проявиха желание да разширят знанията си в областта и това ми даде надежда, че в бъдеще можем да работим заедно”.

По време на всяко от трите събития, организирани в България, експерти от Endava с различен опит – от софтуерни разработчици с над 20 години опит до ИТ архитекти и старши консултанти в различни области – излязоха на сцената, за да разискват актуални теми в технологичната сфера. Тяхната страст към технологиите и желанието да споделят своите знания и опит успяха да спечелят вниманието на голяма аудитория у нас.

Чрез пътуващия форум Connect.IT Endava си поставя за цел също да улесни обмяната на опит и най-добри практики в областта на технологиите. Поредицата от събития достигна и до най-новите локации на компанията в Централна Европа.

„Турът от събития Connect.IT беше предизвикателство за нас. След няколко онлайн срещи върнахме към живот тези инициативи в нашите местни общности, за да предложим на ИТ ентусиастите възможността да общуват и да се учат от експерти в дигиталния сектор. Освен това успяхме да обиколим 12 града в региона, което за нас беше премиера. Фокусирахме се върху някои от най-подходящите теми, обхващащи нови технологии, които са от голяма важност за обществото, както и върху начините, чрез които те ще ни помогнат да се развиваме, като се превърнат в част от ежедневието ни. Изразявам своята благодарност към колегите, които отделиха време да споделят своите ценни знания с над 1100 участници, нетърпеливи да научат повече в тази сфера, и се радвам, че обществеността проявява такъв жив интерес към онова, с което се занимаваме в Endava“, заяви Дариус Щефан, управител на Endava България.

Endava ще продължи активното си сътрудничество в местните общности, като участва в събития с представители на технологичната индустрия и като предлага възможности за кариера на млади специалисти, както и като оказва постоянна подкрепа за технологични инициативи в България. За повече информация относно предстоящите събития следвайте страниците на Endava в социалните медии.

 

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...