Над 700 души се включиха в първото издание на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“

На 29 април за първи път се проведе фестивал за края на учебната година на Училищна Телерик Академия, в който взеха участие близо 250 деца от 23 населени места. Учениците демонстрираха своите над 150 дигитални разработки, които са създали по време на безплатните обучения към академията.

По време на събитието, което се състоя в София Тех Парк, посетителите разгледаха интересните проекти на деца и младежи от 3 до 12 клас и гласуваха за най-любимите от тях. Категориите бяха разделени спрямо възрастта на учениците и типа проект. Благодарение на компании-партньори, бяха раздадени повече от 100 вълнуващи награди в следните категории: Проект на Scratch и Microbit (3-4 клас), Дигитален проект (3-4 клас), Компютърна игра: начинаещи (5-7 клас), Дигитален проект (5-7 клас), Компютърна игра: напреднали, Дигитален проект (8-12 клас) и Компютърна игра (8-12 клас).


Като част от изненадите за всички присъстващи, по време на събитието деца и посетители имаха възможност да се запознаят с талантливата изпълнителка Керана, влогърът и режисьор Крис Захариев, медик-иноваторът д-р Ваньо Везиров и Евгени Косев от Kelvin Health. Те взеха участие като специални гости и споделиха своите вдъхновяващи истории с всички участници на фестивала.

Над 700 души се включиха в първото издание на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“

Фестивалът се реализира с подкрепата нa София Тех Парк, Фондация “Америка за България”, Lidl Bulgaria, Европейски Софтуерен Институт - Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ), както и в партньорство с A Data Pro, Anthill, Bosch Engineering Center Sofia, Evedo, euShipment, Climb Academy, LimeChain, Nemetschek, Neterra, Progress, SiteGround, Software AG, Strypes, StorPool, Tick42, Trading 212, Walltopia Climbing Center, HP Inc. Bulgaria, Schwarz IT.


Мащабното събитие се организира по повод края на учебната година в Училищната Телерик Академия в цялата страна. Школите подпомагат учениците да развият практически опит в областта на програмирането и да подобрят уменията си за индивидуално създаване на проект, работа в екип, както и презентационните си умения. Предвижда се събитието да се организира ежегодно, а форматът му да бъде разширен, за да обхване още повече ученици.

Над 700 души се включиха в първото издание на „Фестивал по дигитални технологии и програмиране“

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...