NetIX от групата на Нетера и Ланком ще си партнират в Гърция

Сътрудничеството ще подобри свързаността и производителността на мрежите в Гърция и ще осигури по-добър достъп до местно съдържание от всяка точка на света

NetIX - глобална платформа за интернет обмен от групата на Нетера, влезе в партньорство с гръцката телекомуникационна компания Lan Communications (Lancom). Целта е разширяване на дейността на NetIX в Гърция, така че клиентите да се възползват от услугите за глобална свързаност с изключително качество, скорост и разнообразие.


Lancom ще инвестира активно в съвместния проект, ще го управлява оперативно, ще популяризира и продава услугите на NetIX на своите потенциални и съществуващи клиенти в Гърция.

NetIX продължава да разширява интернет обмена и пиъринг услугите си, както и да си партнира с всички интернет хъбове (Internet Exchanges) в Гърция. По този начин се подобрява свързаността и производителността на местните мрежи и същевременно се осигурява по-добър достъп до местно съдържание от всяка точка на света.

„Радваме се да си партнираме с толкова добре позната и уважавана компания като Lancom. Сигурни сме, че това сътрудничество ще бъде от полза пазара в Гърция", коментира Невен Дилков, основател и управител на NetIX.

Джордж Нолис, главен изпълнителен директор на Lancom, допълва: „Това партньорство е много важно и за Гърция, и за Lancom. Ние ще предоставим директен достъп до мрежата на NetIX на всички наши потенциални и съществуващи клиенти в страната и чужбина. Представете си да се свързвате директно с над 200 места по света, включително с повече от 30 борси за интернет обмен, сред които и нашия локален GR-IX.

Освен това ще предлагаме и свързаност с основни доставчици на облачни услуги като Azure, AWS, Google Cloud, както и с Over-The-Top (OTT) доставчици на съдържание като Facebook, Instagram и Apple.

NetIX веднага ще стане достъпен в цялата страна чрез използване на всички центрове за данни, включително Balkan Gate Thessaloniki и бъдещия Balkan Gate Crete. Освен това ще използваме точките на присъствие (PoPs), които Lancom поддържа във всички големи центрове за данни в Атина и Солун и нашата собствена мрежа Fiber-to-the-Business (FttB).“

Вижте още: