От 0 до 100% за 10 минути: vivo усъвършенства технологията за зареждане на батерията на смартфони с първото в индустрията 200W флаш зарядно

Многобройните подобрения в зареждането позволяват на новите смартфони за игри iQOO 10 Pro да надминат стандартите за производителност в автомобилната индустрия

• Батерията от ново поколение на vivo удвоява скоростта за зареждане, оставяйки зареждането по цяла нощ в миналото;

• Десетте подобрения гарантират не само по-бързо зареждане, но и безопасност и стабилност за надеждна работа;

• Гейминг производителност, гарантирана от мобилната платформа Snapdragon 8 Plus Gen 1 Mobile Platform, патентованият от vivo чип за V1+ обработка на изображения и 2K HDR10+ екран.

Vivo затвърждава лидерството си в технологията флаш зареждане с първата в света възможност за потребителите за ултра бързо зареждане с 200W. Чрез своята технология за флаш зареждане от изтощено състояние до 100% само за 10 минути, vivo променя парадигмата на смартфон индустрията. Потребителите вече не трябва да мислят за зареждане на телефоните си през цялата нощ – сега техните телефони ще бъдат готови само за времето, необходимо им да вземат бърз душ. Обединявайки множество иновации в технологията на батерията и зареждането, ултра-бързото зареждане с 200W прави своя дебют с пускането на новия iQOO 10 Pro гейминг смартфон на пазара на Азиатско-тихоокеанския регион.

Първото в света широко достъпно ултра бързо зареждане с 200W

Почти удвоявайки скоростта на зареждане в рамките на едно поколение смартфони, vivo продължава да въвежда ново мислене, за да отговори на нуждите на потребителите: през 2020 г. vivo пуска първото в индустрията комерсиално 120W ултра-бързо зареждане с iQOO 5 Pro. Сега брандът вдига летвата с iQOO 10 Pro, който въвежда първата в света широко достъпна 200W технология за ултра-бързо зареждане.

Десет иновации за още по-бързо зареждане

Подобренията включват десет основни нововъведения в батерията и нейното зареждане. Те са предназначени да осигурят по-бързо, безопасно и стабилно зареждане с отлична дълготрайна производителност: Те включват нова ултра-тънка батерия с полюсна плоча, нов електролит на батерията, чип за зареждане с три-посочна помпа за зареждане, нов сепаратор на батерии и нова схема за съхранение.

Защитните елементи включват прилагане на нов термо-проводим гел, нова защитна верига, както и самостоятелно разработен алгоритъм за здравето на батерията, работещи заедно, за да гарантират поддържан капацитет от над 80%, дори след 1600 цикъла на зареждане. Всичко това е съчетано с новото миниатюрно зарядно устройство и 1,5-метров кабел за зареждане, които позволяват на iQOO 10 Pro да надмине дори строгите стандарти за производителност на батерията на автомобилната индустрия.


Гейминг производителност от вътре навън

Наличен ексклузивно в региона на Азиатско-тихоокеанския регион, vivo iQOO 10 Pro е водещ флагшип гейминг смартфон. Наскоро представения флагман X80 Pro споделя много от тези изключителни технологични иновации – той разполага с новата мобилна платформа Snapdragon 8 Plus Gen 1, V1+ чип за изображения на vivo, завладяващ 2K HDR10+ екран за игри, както и стабилизирана система от камери.

Гейминг естетиката е допълнена в две цветови версии – класическото iQOO черно, както и характерното BMW Motorsport издание, съчетаващо емайлирано стъкло, въглеродни влакна и изкуствена кожа за мека на допир текстура. iQOO 10 Pro работи с новата OriginOS Ocean на vivo, базирана на Android 12.

Вижте още:

На 30 септември в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско Американският университет в България (АУБ) събира свои приятели и поддръжници на целодневен благотворителен голф...