По-малко от седмица остава до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г.Все още се търси и най-успешният за изминалата година корпоративен ИКТ проект

До този момент са направени 32 регистрации в 9 категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. 

Най-оспорвана е надпреварата в категория Журналистически принос, където вече шестима журналисти са изпратили свои материали за ИТ сектора. 4 са кандидатурите в категориите Държавна администрацияи Общинска администрация, където се съревновават различни проекти, чиято цел е подобрено и модерно обслужване на гражданите. Конкуренцията е силна и в категориите Startup компанияи Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения. Прави впечатление, че прилагането на технологиите в други сектори на икономиката разширява своя обхват. Сред участниците в тази категория са: 

  • ·спектакъл, съчетаващ куклено-театрално изкуство с технологиите за смесена и виртуална реалност, 
  • ·платформа за откриване на нови лекарствени молекули за предклинични изследвания за множество болести. 
  • ·цялостна система за онлайн търговия на дрехи, 
  • ·споделена платформа за пътешествия в чужбина.

В същото време конкурсът продължава да очаква най-успешният корпоративен ИКТ проект. Ако сте разработили и внедрили такъв през 2018 г. и искате да заявите публично, че работи успешно, разполагате само с 6 дни, за да подадете кандидатура в „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. 

Компаниите имат възможност да представят качеството на продуктите и услугите, които предлагат, като същевременно отправят предизвикателство към конкурентите си, като се включат в категорията Значителен корпоративен ИКТ проект.

Допустими са както ИКТ проекти на български не-ИКТ компании, разработени от техните ИКТ отдели, така ИКТ проекти на ИКТ компании за техни клиенти в България или чужбина. Ще бъдат оценявани иновативност, мащаб, технологични, процесни и бизнес предизвикателства, както и потенциалът за развитие на доставчика и клиента в резултат на изпълнения проект и приносът му за позиционирането на българския ИКТ сектор като надежден партньор. 

Регистрацията в „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. е безплатнаи ще бъде отворена до 24.00 ч. на 14 януари2019 г.включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.

В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. 

Желаещите да представят своите успешни ИТ решения, услуги и проекти в една или повече от следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Държавна администрация, Общинска администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения и Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.  

Наградата на БАИТ за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури. 

По традиция кампанията и церемонията по награждаването на победителите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. 

Победителят във всяка категория ще получи ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност може да закупи книги в книжарници Сиела. Като официален партньор на БАИТ, СуперХостинг.БГ ще предостави на победителя във всяка една категория,хостинг и домейн за една година. Предметни награди за победителите предоставят и Солитрон България, партньор на конкурса. Всеки отличен ще получи една от изброените награди - таблет Lenovo, LED монитор ACER или смарт часовник Xiaomi.  

Последните 7 издания на конкурса на „Наградите на БАИТ” се провеждаха под патронажа на Президента на Република България. Пълна информация за победителите в отделните категории по години може да се види тук

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. 

Вижте още: