Първо по рода си издание на глобална конференция за киберсигурност ще се проведе в София

Очаквайте Global Cyber Security Summit 2024 през септември.

Global Cyber Security Summit 2024 (GCSS) ще се проведе на 25-и септември в София. Целта на конференцията е да събере държавни представители, корпоративни лидери, експерти по икономика и политика, научният и публичният сектор, както и предприемачи, които да разгледат и обсъдят глобалните тенденции и стратегии, свързани с киберсигурността за 2024 г. и в бъдеще, както и какви са подходите за създаване на сигурен и свободен дигитален свят.


По време на конференцията ще бъдат разгледани различни теми, сред които защо е важна киберсигурността, какви са „най-актуалните“ киберзаплахи, кои са най-добрите практики за противодействие на кибератаки и какви са плановете за България и Европа за киберсигурност през следващите няколко години. В програмата са включени самостоятелни лекции и дискусионни панели, където световно известни имена в сферата ще споделят експертното си мнение. За първи път, по време на такъв форум, като част от програмата ще бъдат представени и кратък филм и театрална постановка, на живо, посветени на киберсигурността.

“В свят, където киберзаплахите са ежедневие и застрашават огромни бизнеси, е от решаващо значение да обединим сили и да споделим знанията си, за да изградим по-сигурно дигитално бъдеще. Global Cyber Security Summit 2024 е събитие, което ще събере водещи експерти от различни области, за да обсъдят най-ефективните стратегии за защита срещу киберпрестъпления. Вярваме, че това събитие ще бъде ценен ресурс както за мениджъри и лидери, така и за хора които се занимават пряко с киберсигурност, и ще помогне да поставим основите за по-безопасна и по-устойчива дигитална среда", споделя Михаил Петров, директор на Schwartz IT България.

Сред основните говорители по време на конференцията ще са: старши комисар Владимир Димитров - директор на дирекция Киберпрестъпност при ГДБОП - МВР;, Менахем Шафран - старши вицепрезидент по продукти и иновации, XM Cyber;, Бауке Ховинг - глобален главен информационен директор в ING;, Снежана Илиева - директор на отдел “Изкуствен Интелект” за Югоизточна Европа за PwC и др.

Повече информация за събитието може да откриете тук.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...