Ясни са финалистите на 23. сезон на CodeIT

Предстои финалът на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIT. Той ще се проведе присъствено в София, а знания ще премерят 17 участници - 12 от основното класиране и 5-те най-добре представили се в класирането за младежи. CodeIT се организира от софтуерната компания Мусала Софт за 23. поредна година и се провежда под патронажа на президента на Република България - Румен Радев. Състезанието протича ежегодно в 6 задочни (онлайн) и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България.


Списък на финалистите в основното класиране

Финалисти от маратоните:

1. Душко Обрадович, Сомбор, Сърбия

2. Антон Анастасов, Хасково

3.
Емил Инджев, Русе

4.
Александър Губица, Сомбор, Сърбия

Финалисти от спринтовете:

5. Виктор Лучич, Сомбор, Сърбия

6. Дениз Потурлиев, Плевен

7. Добромир Ангелов, Варна

8. Михаил Михалев, Габрово

Финалисти от общото класиране:

9. Неманя Майски, Сомбор

10. Ведран Бажич, Сомбор

11. Енчо Мишинев, Ямбол

12. Ясен Пенчев, Габрово

Списък на финалистите в младежкото класиране

1. Велико Галович, Сомбор, Сърбия

2. Серкан Рашид, Шумен, Школа “АиБ”

3. Симона Христова, Шумен, Школа “АиБ”

4. Иво Иванов, Шумен, Школа “АиБ”

5. Явор Василев, Шумен, Школа “АиБ”.

Специална лекция за всички финалисти по време на финала на 23. Сезон ще изнесе тазгодишното ИТ гуру на конкурса – Камил Дебовски - „Errichto“ - автор на 300+ задачи (Codeforces, Topcoder, Codechef и др.) и носител на най-високите възможни титли: Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“. Най-голямото му постижение е 2-ро място в Google Code Jam 2018.

Допълнителна информация за Камил Дебовски

Камил Дебовски - “Errichto“ е състезателен програмист, превърнал се в учител. Участвал е в математически състезания през училище, след което се насочва към програмирането и е финалист на най-големите международни състезания. Той е автор на 300+ задачи (Codeforces, Topcoder, Codechef и др.) и достига до най-високите възможни титли: Codeforces „Legendary Grandmaster“ и Topcoder „Target“. Най-голямото му постижение е 2-ро място в Google Code Jam 2018.

От 2018 г. Камил е учител и участва в организацията на: CP лагери, гимназиални класове, частни и видео уроци. Неговият Youtube канал (https://www.youtube.com/errichto) има над 250 000 абонати и 12 милиона гледания. Той също така предава на живо в Twitch (https://www.twitch.tv/errichto) и е коментатор на събития като Topcoder Open и ICPC regionals.

Вижте още: