1410405Учим децата на роботика и програмиране, докото им показваме интересната страна на науката. Конструирайки роботи, те  си обясняват механизми от заобикалящия ни свят.

Започваме от прости неща, като това как работят скоростите на тяхното колело до това как сме изпратили робот на Марс. За децата е важно да учат програмиране от малки, защото така развива тяхното мислене и им е от ползва дори в ежедневието.

Запазете място за своето дете в курсовете по роботика от тук:

Деца 7-9г. -> robotika.bg/robotika-7-9/

Деца 10-13г. -> robotika.bg/robotika-10-13/

Използваме  специалната образователна серия, в която има сензори, мотори и други елементи за създаване на роботи. Лего роботите са изключително подходящи за техническо обучение на ученици между 7 и 13 години. Множеството части и различни конструкции, които използват децата развиват тяхното пространствено мислене и фина моторика.

Важно е децата да видят практическото приложение на различните науки, да успеят да си обяснят нещата от заобикалящия ни свят.

Караме ги да задават въпроси и да търсят отговорите на нещата, които ги вълнуват. В първото ниво учениците изследват Слънчевата система с помощта на роботите и учим интересни неща като това:

- Какво е светлината?

- Какво е звукът?

- Защо виждаме само едната страна на Луната и много други

Вярваме, че всяка наука предадена по интригуващ и достъпен начин може да събуди интереса в децата, без да бъде "суха и скучна теория".

Повече информация може да намерите: robotika.bg

или на телефон 0879 20 52 53

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...