Samsung подкрепя младите предприемачиВ рамките на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди” учебна компания от Варна получи от Samsung специална награда за бизнес потенциал

Samsung се включи в най-големия младежки бизнес форум „Изгряващи звезди” и връчи специална награда на учебна компания от Варна за „Най-голям бизнес потенциал”.

„Изгряващи звезди” се организира от Джуниър Ачийвмънт България като кулминация на обучението на младежите по програмите на организацията „Учебна компания” и „Учебна компания за студенти”. В рамките на учебната година участниците основават своя учебна фирма, като я развиват от генерирането на бизнес идея до осъществяването на продажби.

В тазгодишния форум над 350 ученици и студенти представиха компаниите си пред топ мениджъри и представители на държавните институции. Независимо експертно жури с отношение по темата за предприемачеството сред младите хора оценяваше представяне на учебните компании и излъчи най-добрите отбори, които ще представят България на европейския кръг на състезанието.

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе специален гост по време на официалното откриване на форума, както и редица представители на бизнеса и дипломати. В рамките на церемонията по откриването Samsung бе удостоена със сертификат за „Добри инвестиции в предприемаческото образование” като добър партньор на Джуниър Ачийвмънт.

По време на младежкия форум Samsung връчи и своя специална награда за най-голям бизнес потенциал на една от представилите се учебни фирми – компанията Tie, разработена от ученици от 10-ти и 11-ти клас на Математическа гимназия „д-р Петър Берон“, Варна. Учениците са разработили онлайн платформа, която стимулира посещението на различни забележителности в България. Целият екип от млади предприемачи получиха смартфони от Samsung, с помощта на които да развият своята онлайн платформа.

Г-н Шакир Ахмедов, директор „Продажби за корпоративни клиенти” за България и Румъния, Samsung Electronics, изнесе много вдъхновяваща лекция пред младите хора за своята лична история за успешното си професионално реализиране, а Нели Малакова, HR експерт от JobTiger, ги запозна с най-перспективните възможности за кариерно развитие по време на лекция на тема „Професиите на бъдещето“.

И двете лекции, бяха част от програма Trends of Tomorrow на Samsung, която също бе представена по време на форума. Програмата се провежда съвместно с JobTiger и е насочена към подпомагане обучението на младежи и повишаване на техните технологични познания и възможности за квалификация. Тази година кампанията е фокусирана върху ориентирането на учениците в избора на подходяща професия. Над 200 от присъстващите на събитието ученици и студенти направиха свои личностни тестове, чието решение подчертава силните качества на учениците, дава им насока кой тип професии би бил най-подходящ за тяхната личност и в каква среда те ще чувстват най-добре.

Вижте още: