Телерик Академия отвори прием за последното обучение за Java програмисти, стартиращо през 2023 г.

Обучението Alpha Java започва на 9 октомври, а за напълно начинаещите от Академията препоръчват безплатния курс по основи на програмирането преди него

Телерик Академия - водещата образователна компания за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за последното Alpha Java обучение, стартиращо през 2023 г. Изданието е подходящо за всеки, който иска да започне своя път към ИТ кариера с Java, един от най-търсените програми езици, още през тази година. Напълно начинаещите могат да се подготвят за приема в Alpha с безплатен курс по основи на програмирането. Записването за него продължава до 16 юли. Срокът е същият и за кандидатите с базови познания, които искат да се явят на ранен изпит. При добър резултат те могат да запазят мястото си в програмата още през лятото – 1 от 45.

С отварянето на приема в обучението за Java разработчици, желаещите да стартират ИТ кариера в момента, могат да избират между два от най-популярните езика за програмиране. Наскоро Академията обяви и новото издание на Alpha с JavaScript и безплатния курс за начинаещи преди него.

„Това издание е за всеки, който иска да тръгне по добре систематизиран и доказан път до ИТ кариера още през 2023 година. От безплатния курс по основи на програмирането през самата програма Alpha Java - нашият екип е до курсистите, защото знаем колко е важно да имаш ментор и експерт до себе си, когато правиш пълна кариерна промяна. Доказателство за това са успехите на нашите курсисти. Над 70% от участниците, които се обучаваха в едно от последните издания на Alpha Java стартираха работа до 3 месеца след завършване на програмата. От тях повече от половината продължиха развитието си при компания партньор на Академията”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и безплатен курс

Програмата Alpha Java е възможност за всеки желаещ да стартира ИТ кариера да го направи независимо от предишния си опит, професия и възраст. Кандидатстването продължава до 10 септември и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. Броят на участниците в програмата е ограничен до 45 човека, за да могат да получат индивидуален подход на обучение и план за развитие.

С безплатен курс по основи на програмирането начинаещите в сферата могат да направят първите си стъпки в писането на код, да усвоят основите и да се подготвят за приема. Курсът включва 6 онлайн сесии, водени от трейнър, а участниците работят в екипи и разчитат на насоки и от ментори - курсисти в Alpha. Желаещите да участват в безплатния курс, трябва да заявят интерес до 16 юли на сайта на Академията. До същата дата хората с базов опит в програмирането могат да се явят на ранния изпит и при добър резултат да си осигурят място в обучението два месеца преди края на приема.

ИТ кариера след 6 месеца

С над 800 часа лекции и практика участниците в Alpha Java преминават интензивно обучение и усвояват търсени технологични и софт скилс умения. Всичко научено се прилага в разработка на реални приложения, които стават част от портфолиото им – атестат за наученото пред бъдещите им работодатели. Курсистите винаги имат експерт до себе си, до когото могат да се допитат и да получат обратна връзка и подкрепа. Екипът в програмата включва над 15 човека - трейнъри, ментори, кариерен коуч, програмен координатор.

Заедно с технологичните умения, софт скилс уменията са едни от най-търсените от компаниите днес и извеждат кандидатите с една стъпка пред останалите.

За да се подготвят за срещите с компании и предстоящите интервюта, курсистите преминават през сесии с кариерен коуч и участват в тест (mock-up) интервюта. Финалните седмици от програмата включват и кариерни дни, в които участниците се запознават с партньори на Академията, научават повече за тях и екипите им.

Истории за кариерна промяна

На 27 юни Академията организира безплатен уебинар, по време на който Цветозар Черкезов, технологичен трейнър в Alpha, и Десислава Петрова, софт скилс трейнър в програмата, ще споделят повече за кариерната реализация в ИТ сектора с Java или JavaScript, а вече работещи в сферата курсисти ще разкажат за своя опит с програмата и как е променила живота и кариерата им. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...