Телерик Академия стартира нов прием за Upskill обучението за подготовка на UX/UI дизайнери

Дизайнът и потребителското изживяване ще бъдат сред топ 10 на най-търсените умения от бизнеса до 2027 г.

Телерик Академия - водещата трейнинг компания за летящ кариерен старт и успешна реализация, обяви прием за десетото издание на обучението Upskill UX/UI Design, с което специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн, илюстрациите и визуалните изкуства ще усвоят необходимите UX/UI умения от водещи експерти.

Търсенето на UX/UI специалисти значително се увеличава през последните години. Днес компаниите търсят дизайнери, които могат да създадат смислено и ангажиращо потребителско изживяване, за да донесат успех на техните цифрови продукти или услуги. Според доклад на Forrester, добре проектираният потребителски интерфейс може да увеличи процента на конверсии с 200%, докато безпроблемното потребителско изживяване може да го повиши с 300% - 400%. Като такива, UI/UX дизайнерите са една от най-ценените професии в технологичната индустрия. Световният икономически форум дори прогнозира, че дизайнът и потребителското изживяване ще бъдат сред топ 10 на най-търсените умения от бизнеса до 2027 г.

Професията привлича все по-голям интерес и в България. Телерик Академия отчита почти двоен ръст на общия брой на кандидатите, които проявяват интерес към програмата, в сравнение с нейното първо издание през 2021 г.

„Ролята на UX/UI дизайнера е ключова за създаването на успешни продукти и услуги. Нуждата от такива специалисти в световен мащаб се увеличава. Това обяснява и нарастващия интерес към Upskill UX/UI Design програмата на Телерик Академия. Нейно основно предимство е практическата ѝ насоченост. Всеки курсист в рамките на програмата има шанса да разработи цялостен реален проект, който да приложи като част от портфолиото си.“ - коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Безплатен предварителен курс

Особеност при кандидатстване в програмата е изискването за познания в областта на дизайна и предварително подготвено портфолио от страна на кандидатите.

Телерик Академия организира безплатен подготвителен курс, чрез който желаещите могат да надградят портфолиото си и да увеличат шансовете си за прием в програмата. В последната година над 35% от приетите в програмата са участници в курса. За да станат част от него, кандидатите трябва да завършат кандидатурата си до 7 юли през сайта на Телерик Академия, като приложат CV и примерни проекти.

Предварителният курс ще се проведе в рамките на 5 седмици. Участниците в него ще получат достъп до материали за пет ключови дизайн теми, на базата на които да разработят и пет кратки проекта. Всяка седмица са планирани срещи с ментори, с които да обсъждат напредъка си и да задават въпроси.

Прием и обучение в програмата

Обучението Upskill UX/UI Design започва на 16 септември 2024 г. и е с продължителност 3 месеца, като лекциите са две-три вечери през седмицата, за да може да се съчетава с работа и други ангажименти. Водещ трейнър е Юлиян Кунторов, дизайн специалист с над 10 години опит в агенции и продуктови компании в областта на здравеопазването, рекламата и технологиите, работил за брандове като Heineken, Visa, Daye и др. Към него се присъединява опитен екип от професионалисти, сред които Ивелина Павлова, UX/UI и Graphic Designer в NitroPack, Филип Русев, UX дизайнер, The World Bank Group, Светлин Николаев - Director Innovations & UX в Progress, Васил Йорданов, Head of Design, Radzen, Александър Китов, VP of Product в Телерик Академия и други.

Обучението се провежда в програма, валидирана от водещи и глобални ИТ компании, за да отговаря напълно на нуждите на бизнеса.

Вижте още: