Втори кръг на CodeIT завърши с първенци от 6 различни града

Приключи втори кръг на международния конкурс по състезателно програмиране CodeIТ на Мусала Софт. Той беше от типа “Спринт” и в него участниците разполагаха с едва няколко часа, в които да отговорят на предизвикателствата на състезанието. В кръга се включиха 44 участници, 18 от които - младежи. Ето и класирането на кръга:

Първите трима в общото класиране са:

1. Добромир Ангелов, Варна

2. Ясен Пенчев, Габрово

3. Борис Михов, София


В младежкото класиране първенците са:

1. Велико Галович, Сомбор, Сърбия

2. Божан Иванов, Търговище

3. Серкан Рашид, Шумен


Наградите от жребия след II кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват при: Иво Иванов, Шумен – клавиатура за компютър; Михаел Ибисич, Бачки Моноштор, Сърбия – мишка за компютър; Никола Манолов, Хасково - суитшърт CodeIT. Всички състезатели с ненулев резултат получават тениска с новата визия за сезона. Тази година конкурсът посреща и своите нови партньори в лицето на B2B Media, DevStyleR и “Аз мога - тук и сега”.


II кръг се проведе под патронажа на партньорите на конкурса: проф. д-р инж. Огнян Наков, Декан на факултет компютърни системи и технологии при ТУ - София и съветник на министъра на образованието и науката по ИКТ и Ивайло Ушагелов, Директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта и във Facebook/ CodeIT.BG .

Вижте още: