1321361Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България - Грифид Хотели, получи номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 в категория Инвестиции в Туризма.

Второто издание на конкурса ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Една от най-предпочитаните български марки за чуждестранните туристи е създадена през 2006 година. Към нея принадлежат шест хотела в к.к. 

Златни пясъци: „Арабела“, „Болеро“, „Вистамар“, „Метропол“, „Фореста“ и „Енканто Бийч“. А през 2016 г. фирмата инвестира 29 мил. лева в придобиването на хотелски комплекс „Изгрев-Обзор“. "Хотелско мениджърска компания“ ЕООД продължава да инвестира в обновяването и модернизацията на придобития хотелски комплекс. Сградата предстои да бъде разделена на две части: настоящият хотел „Изгрев“ ще бъде интегриран в семейството на Грифид хотели с името „Grifid Encanto Beach“, докато хотел „Обзор“ ще продължи да функционира под немския бранд SENTIDO като „SENTIDO Marea“.

БГ-хотелска верига в Черноморското Топ 5 с номинация от Balkan Awards for Tourism Industry 2016
Вече се извършва пълна реконструкция на Обзорската част от комплекса, като инвестицията е на стойност 5 милиона лева. Ремонтните дейности ще приключат през май 2017 г.
Комплексът е разположен в северната част на к.к. “Златни Пясъци”, в непосредствена близост до морския бряг, на 18 км от град Варна и на 28 км от летище Варна. Хотелският комплекс ползва широка плажна ивица с фин и чист пясък. В близост има терен за плажен волейбол и разнообразни водни спортове. От летен сезон 2013 „Изгрев-Обзор“ е част от международната хотелска верига SENTIDO Hotels & Resort с името “SENTIDO Golden Star”.

Комплексът се състои от два еднакво обзаведени, изцяло климатизирани и свързани с топла връзка хотела с просторни фоайета, лоби барове, заведения за развлечение и хранене, магазини, валутни бюра, фризьорски салон, два открити и един закрит басейни с минерализирана вода, паркинг.

Настаняването е в 487 уютни фамилни, двойни и единични стаи и 22 луксозни апартамента. В комплекса са разположени два ресторанта и барове за всеки вкус. Както и с няколко бара и нощен клуб.

Обектът има Балнео-СПА център, оборудван с модерна апаратура от водещи немски фирми, и две конферентни зали, едната от които разполага с 220 места и кабини за симултантен превод, а другата е с до 16 места. 

Четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери", също влиза в надпреварата за Балканските награди за туристическа индустрия. Той е номиниран в категория "Успешно утвърждаване на гр.Панагюрище като дестинация за спа, конферентен и културен туризъм чрез „Каменград” Хотел&СПА". 

Един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите - Апартхотел Лъки Банско, също получи заслужена номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...