“България Еър” изпълни първия директен полет от София до Мавриций
След малко над 11 ч. полет десетки българи кацнаха тази сутрин на острова

След като в края на януари националният превозвач “България Еър” изпълни първия полет от София до основния остров на Сейшелите – остров Мане, снощи самолет на авиокомпанията потегли по ново още по-екзотично направление. На 12 февруари “България Еър” изпълни първия исторически директен полет от София до райския остров Мавриций.

Чартърният полет се организира заедно с туроператора “Емердалд Травел”, с който от декември миналата година националният превозвач осъществява и директни чартърни полети до Занзибар. Прекият полет до Мавриций излетя в петък в 21:15 часа вечерта и след малко над 11 часа във въздуха, полетът на „България Еър” кацна на 12 февруари сутринта на международното летище в столицата Порт Луи. Туристите от България, които ще изкарат в африканска островна държава една безметежна седмица, бяха посрещнати с атрактивни изпълнения на традиционния креолски танц „сега“.

Мавриций е много популярна ваканционна дестинация и едно от най-предпочитаните места за романтични бягства и сватбени пътешествия. Над 100 км от всички 300 км брегова линия на острова са плажове, а коралови рифтове го обгръщат от всички страни.

Мавриций предлага огромни възможности за гмуркане и риболов, както и за екскурзии, активен отдих и сафарита в няколкото огромни природни паркове, където животните са в естествената си среда. Край столицата Порт Луи се намира най-старата ботаническа градина в южното полукълбо – Памплемус, известна на учените от цял свят с изключителната си колекция от редки растения.

Следващите директни чартърни полети от София до Мавриций са планирани за есента. Авиокомпанията е подготвила и още редица други директни чартърни полети до екзотични и много красиви дестинации през годината.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...