България се представя за първи път най-модерно на туристическото изложение в Берлин

За първи път България се представя толкова модерно на най-голямото туристическо изложение в света – ITB в Берлин, Германия. Борсата се провежда от 7 до 9 март 2023 г. след тригодишно прекъсване заради Ковид пандемията и е отворена само за професионална публика. Страната ни участва от над 50 години в изложението.

Българският щанд е рекорден с размерите си - 500 кв. м и е просторен, приветлив и с красив дизайн. На него се представят 44 туроператори, хотели и общини. Организиран е от Министерството на туризма, което също има централен деск с брошури и информация. За сравнение преди пандемията имаше редица скандали с българския щанд, който не изглеждаше добре и беше заврян в крайна палата и най-отзад на нея, до която нямаше лесен достъп и видимост от посетителите.

Дизайнът и изграждането са направени от германски фирми, които обслужват ITB Берлин. На големи фотоси се показват красиви гледки от българската природа, Рилския манастир, Белоградчишките скали, Българското Черноморие и други уникални места от страната. На високо са поставени грамадни екрани от 20 кв. м, които излъчват клипове от различни региони. В средата на щанда е оформен голям бар за кафе и вода. Следобяд се правят дегустации на български вина от професионален сомелиер.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...