KLM ще извършва директни полети до 167 дестинации това лято

KLM се готви за лятото с директни полети до 167 дестинации. Между 27 март и 29 октомври KLM ще лети до 96 европейски и 71 междуконтинентални дестинации, предлагайки отличен избор както за бизнес пътувания, така и за туристически.

Увеличен капацитет в Европа

Търсенето на самолетни билети нараства с премахването на ограниченията за Covid-19 в Нидерландия и в други страни от ЕС. KLM разшири капацитета си за европейските маршрути с 10% в сравнение с миналата година, до нивата преди пандемията през 2019 г. Това възлиза на около 16 милиона места общо. Португалските градове Порто и Лисабон, съответно с три и четири полета на ден, са само част от дестинациите, до които KLM увеличава честотите си.

Заради значителния интерес към новите дестинации като Белград, Дубровник и Палма де Майорка, KLM отново ще ги включи в летния си график. Нидерландският национален превозвач очаква ръст в бизнес пътуванията и увеличава броя на полетите към Великобритания, Германия и Полша.

KLM в момента не оперира до дестинации като Киев, Санкт Петербург и Москва и следи отблизо събитията в региона.

Междуконтинентални: често в Карибите и по-често в САЩ

KLM също така увеличи капацитета на своята междуконтинентална маршрутна мрежа със 17% в сравнение с миналата година в отговор на нарастващия интерес към тези дестинации. Това лято ще бъдат изпълнявани ежедневни полети до Аруба, Бонер и Кюрасао. Порт ъф Спейн (Port of Spain), новата тропическа дестинация в зимния график на KLM, е включена и в летния, предлагайки на клиентите възможност да стигнат до столицата на Тринидад и Тобаго три пъти седмично от Амстердам.

След като САЩ облекчиха ограниченията за пътуване през ноември 2021 г., интересът на пътуващите се увеличи значително и достигна нивата от 2019 г. Това лято KLM ще лети до 12 дестинации в САЩ, като възстановява и полета си до Солт Лейк Сити. Една от атрактивните нови дестинации там с 3 полета седмично е Остин, щатската столица на Тексас. Градът е технологичен център и се слави с активен нощен живот, домакинствата си на Формула 1 и големия годишен фестивал South by Southwest (SXSW).

Възвръща се интересът на туристите към Азия и по-специално към дестинации като Филипините, Тайланд, Сингапур и Бали. KLM увеличава и честотата на полетите си до Делхи и Мумбай.

Поради санкциите на ЕС срещу Русия, KLM не транзитира над руското въздушно пространство и времето за полет до и от Южна Корея, Япония и Китай е средно с два часа по-дълго от обикновено. Полетите до Япония и Китай се извършват с междинно кацане в Сеул. Поради все още съществуващи рестрикции от страна на Китай, авиокомпанията не поддържа обичайния брой полети до там, но остава в готовност за възстановяването им в случай на индикации за отпадане на ограниченията.

Капацитетът към повечето маршрути в Южна Америка е възстановен на нивата от 2019 година, като включва ежедневни полети до Сао Пауло, Панама сити и Лима, и поне шест пъти седмично до Кито и Гуаякил, Богота и Картахена, Рио де Жанейро, Буенос Айрес и Сантяго ди Чили.

Пътниците, които искат да летят до Африка това лято, вече ще могат да избират между десет дестинации, сред които Занзибар, Йоханесбург, Кейптаун, Найроби, Килиманджаро и Дар ес-Салаам.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...