Най-изгодните места за почивка в България: СПА почивките поевтиняват

Проучване на платформата OLX отчита запазване на цените по Черноморието спрямо същия период миналата година

Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете данни за най-бюджетните дестинации за почивказа летен сезон 2022Сред местата с най-достъпни средни цени се нареждат Пазарджик - 9 лв., Карлово - 15 лв. и Велинград отново - 15лв. Според данните на платформата най-евтината черноморска дестинация е Приморско, където средната цена за настаняване е само 102 лв.

Освен това градът е силно предпочитан от потребителите поради своята достъпност. По данни на OLX, най-достъпните планински дестинации този сезон са Куклен - 25 лв., Самоков - 30 лв. и Калофер - 65 лв. 

С оглед на затруднената икономическа ситуация и покачващите се цени, платформата отчита понижение в средната цена за СПА почивка от 13%, като сред най-посещаваните дестинации това лято се открояват Габрово, Варна и Пловдив.

Въпреки множеството изгодни оферти от OLX наблюдават покачване в цялостната средна цена за почивките в планината, където нарастването на стойността този летен сезон е 61%. Местата за отдих вдруги части на страната са с ръст от 52% повишение в разходите. От платформата споделят, че основополагащ фактор за избор на ваканция в различните части на страната е цената.

Щастливи сме от факта, че въпреки сложната икономическа ситуация, потребителите могат да намерят изгодни предложения в платформата на OLX. Тази година отново се радваме на огромен интерес и желание от тяхна страна да се насладят на летните месеци и да се отдадат на заслужената си лятна ваканция.Данните от проучването също показват, чепо Черноморието не се наблюдава ръст в стойността на разходите спрямо същия период миналата година.– коментира Павлин Даскалов, Маркетингови операциив OLX.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...