Нискотарифната авиокомпания Flynas от Саудитска Арабия ще лети до България

Нискотарифната авиокомпания Flynas от Саудитска Арабия планира да започне полети от Рияд до София и Варна през следващата година. Това обяви министърът на туризма Илин Димитров, който се срещна с вицепрезидента на авиокомпанията Абдулах Сулиман Алеади по време на международното туристическо изложение WTM в Лондон.

Засега няма яснота кога точно ще започне да оперира превозвачът през 2023 г. и колко пъти седмично ще лети до двата града. Интересът към София е за целогодишни полети, а до Варна през летния сезон, обясни министър Димитров. От авиокомпанията са попитали за облекчаване на визите, за да могат да идват повече туристи от Саудитска Арабия в България. Отделно очакват силен интерес за посещения и на българите към арабската страна.

Flynas е саудитски въздушен превозвач и водещата нискотарифна авиокомпания в Близкия изток. Разполага с 38 самолета, извършващи повече от 1500 седмични полета до 70 вътрешни и международни дестинации, показва справка на сайта на фирмата.

От стартирането си през 2007 г. Flynas е превозил повече от 60 милиона пътници. Наскоро получи наградата Skytrax като най-добрата нискотарифна авиокомпания в Близкия изток за пети пореден път през 2017, 2018, 2019, 2021 г. Освен това беше класирана сред 10-те най-добри нискотарифни авиокомпании в света.
Flynas продължава да расте и да инвестира в своя продукт със споразумение с Airbus за закупуване на 120 нови самолета A320neo.

Вижте още: