Wizz Air стартира състезание за устойчив дизайн на самолет

Авиокомпанията кани таланти от цял свят да се включат в надпреварата за проектиране на нова ливрея за един от самолетите ѝ

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивият авиопревозвач в световен мащаб*, стартира днес специален конкурс за дизайн. Таланти от цял ​​свят ще могат да се включат в надпреварата за създаването на нова ливрея с устойчив дизайн за един от най-новите и модерни самолети на авиокомпанията, Airbus A321neo. Победителят ще получи страхотна награда – ваучер на WIZZ на стойност* 2000 евро.

Състезанието ще продължи до 23:59 ч. централноевропейско време на 12 февруари 2023 г. Всички желаещи да се включат трябва да изпратят своето предложение за дизайн на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., следвайки Правилата & условията и Насоките за дизайн в състезанието. Печелившият дизайн ще се използва изцяло или частично при създаването на финалната устойчива ливрея.

С една от най-младите флотилии в света и най-ниския въглероден интензитет в Европа, Wizz Air се стреми да бъде най-екологичният избор за въздушно пътуване и вече води авиационната индустрия към по-устойчиво бъдеще. Авиокомпанията насърчава пътниците да търсят най-добрите факти и технологии в момента, вместо обещанията за бъдещето. За да насочи вниманието към значимостта на устойчивите подходи и отдадеността на компанията да намали интензивността на емисиите на CO2 с 25% до 2030 г., Wizz Air кани креативни таланти от цял свят да проектират новата ливрея на един от нейните Airbus A321neo.

Ключов елемент от стратегията за устойчивост на Wizz Air е модернизирането на нейната флотилията. Авиокомпанията непрекъснато увеличава нейния размер, като същевременно обновява по-старите самолети с най-актуалните модели – Airbus A321neo. Новият A321neo включва най-съвременните технологии в авиацията и предлага значителни ползи за околната среда, с близо 50% намаление на шумовия отпечатък, 20% намаление на разхода на гориво и 50% намаление на емисиите на азотен оксид в сравнение с предишния модел.

В допълнение към своята амбициозна програма за обновяване на флотилията, Wizz Air непрекъснато работи върху инициативи за ефективност на горивото и подобряване на свързания анализ на данни. Авиокомпанията има подписан Меморандум за разбирателство с Airbus за проучване на потенциала за самолети, задвижвани с водород, както и с OMV за доставка на устойчиво авиационно гориво между 2023 г. и 2030 г. Тези партньорства подчертават ангажимента на Wizz Air да намали интензивността на емисиите до края на десетилетието.

Повече информация за инициативите за устойчивост на Wizz Air можете да намерите на уебсайта на WIZZ Cares и страницата Fly the Greenest.

*Прилагат се ограничения, като допълнителни условия за обратно изкупуване на ваучери са достъпни в Правилата и условията на конкурса.

Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...