24 Януари 2022
Днес 26 новини

SOFIX:

BGBX40:

BGREIT:

BGTR30:

CGIX:

CHF
0.0000
JPY
0.0000
GBP
0.0000
USD
0.0000

b2b Newsletter

Валутен калкулатор


Количество
От
в 
Следвай ни: Следвай ни в Twitter Харесай ни в Facebook

Бизнес

30-год. max на британската инфлация

Индексът на потребителските цени е нараснал до 5,4% през 12-те месеца до декември спрямо 5,1% през ноември. Това е най-високото равнище от март 1992 година, когато показателят достигна 7,1%. 
   

Компенсациите за скъпа енергия

Те се регламентират на базата на специална програма, получила положително решение от Европейската комисия или на становище, че компенсациите не представляват държавна помощ. 
   

Нова е-услуга на НАП

С искането лицата могат да заявят желанието си да им се прихващат или възстановяват надвнесени или недължимо събрани суми за данъци, задължителни осигурителни вноски и др. 
   

Европейците избират електромобили

През декември в Европа продадените електрически коли са били 176 000, с 6 процента повече в сравнение с предходната година, спрямо 160 000 дизелови автомобила. 
   

Учени от БАН със световен рекорд

Постижението е за разработката на алгоритъм. Обрението е с над 3 порядъка от резултата на съществуващия досега най-добър алгоритъм и може да доведе до технологичен пробив в използването на квантови компютри. 
   

ENI навлиза в пазара на ВЕИ в Гърция

Италианският енергиен гигант придобил специализираната компания за фотоволтаични съоръжения "Солар концепт Гърция" - СКГР (Solar Konzept Greece - SKGR), която се контролира от Aquila Capital, германско дружество за устойчиви инвестиции. 
   

Air France, KLM ще летят с устойчиво авиогориво

Плановете на групата на "Ер Франс-Ка Ел Ем" за декарбонизация са да ускори включването на устойчиво авиационно гориво Ес Ей Еф (SAF) до 5 процента от общото използвано гориво до 2030 г. и до 63 процента през 2050 г. 
   

Годишно проучване на Advantage Austria

Годишно проучване на Advantage AustriaАвстрийското търговско представителство / Advantage Austria има удоволствието да Ви покани на представянето на резултатите от годишната анкета сред австрийските фирми в
   

Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в региона

Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в регионаНай-новият център за данни на компанията – SDC 2, отваря врати през март 2022, първите му
   

С 30 км/ч в центъра на София

Инициативата за пътна безопасност "Зона 30" ще стартира в карето между булевардите "Пенчо Славейков", "Прага", "Скобелев", "Витоша". 
   
Начало

Времето

София
°
Пловдив
°
Бургас
°
Варна
°

Петрол цени - в реално време

  Последна
Цена
Промяна
днес
Промяна
в %
Сорт Брент $ 0
Лек петрол (NYM) $ 0
Още  »