С такива евроатлантици за какво са ти руски агенти?

Будала ли е българският народ?

Най-същественият ефект от неестествената коалиция между ГЕРБ и ППДБ (с ДПС в конституционна резерва) ще е, че всички българи ще си зададат този въпрос - аз будала ли съм?

Последствията от това ще са най-тежки за самите тези, които в момента продават съюза с уж заклетите им врагове под паравана на "цивилизационния избор", евроатлантическата ориентация на България, борбата срещу злото влияние на Кремъл и прочие.

Българският гласоподавател ще започне да асоциира тези послания с политическо лицемерие и корупция. Поне гласоподавателят извън партийните ядра на въвлечените в коалицията.

"Да, Бойко Борисов може да е окрал милиарди и трябва да е в затвора, но в името на евроатлантическите ценности се налага да го изперем."

Това идва след скандали заради кадри на кюлчета, пачки, записи, месеци протести, сблъсъци с полицията, закани за "чегъртане", комисии разследващи злоупотреби на ГЕРБ, късане на ризи, клетви, че никога няма да се коалират, арест на самия Борисов дори и какво ли още не.

Политическата динамика през последните 3 години беше изцяло дефинирана от борбата на новите партии срещу старите и най-вече управлението на Борисов. Сега ни се казва, че едва ли не трябва да забравим всичко това (поне временно), защото нещо си нещо си евроатлантизъм, нещо си нещо си Кремъл много страшен.

Няма как това да не остави лош вкус в устата на българските избиратели. Повечето не са от партийното ядро на "Демократична България". Тази реторика не хваща дикиш при тях. И затова от тук насетне за дълго време в главите им ще се застопори асоциацията "евроатлантизъм - лицемерие". Някой ми говори за цивилизационен избор? Заплаха от Кремъл, руски агенти? Значи най-вероятно се опитва да скрие някаква кражба или да изпере някой корумпиран политик.

Дали твърдите евроатлантици от ППДБ осъзнават това? Дали осъзнават какви могат да са дългосрочните политически последствия?

С такива евроатлантици за какво са ти руски агенти?

Вижте още: