Видяхме двуличното отношение на Нидерландия и ЕС

Позицията на Нидерландия да блокира България за Шенген е сигнал за тежко политическо лицемерие и двоен стандарт 

Това е поредно потвърждение, че на страната ни се гледа като на периферия, която може да бъде източник единствено на евтина и нискоквалифицирана работна ръка. Напудрените понятия като европейска солидарност отдавна вече не съществуват. Съществува само разбирането за облагодетелствани държави и такива, които се третират като „втора ръка” европейци.

Докато голяма част от българската политическа класа се държи като обслужващ персонал към нашите партньори от #Европа, ще получаваме и подобно отношение. В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към #България, защото правителствата в #София се опитваха да получат потупване по рамото и да бъдат похвалени от някой европейски началник. Ето защо докато има такова поведение, ще има и същото отношение към страната ни.

От дълго време предупреждавам, че ще се случи подобно нещо, защото Шенген отдавна не е въпрос на политика, а аргументите, които изтъква #Нидерландия, са абсолютно несъстоятелни. Трябва да е ясно, че България е напълно готова за Шенгенското пространство по всички критерии, но в момента е държана като заложник на чужди интереси.

Вижте още: