150 събития ще се проведат в Световната седмица на предприемачеството в БългарияЗа дванадесета поредна година JA България е локален домакин на инициативата.
 
Световната седмица на предприемачеството започва на 18 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Дванадесетото издание на инициативата, която се домакинства у нас от Джуниър Ачийвмънт, включва близо 150 събития в 70 населени места в страната. От днес до неделя ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци в цяла България, като се очаква над 4000 ученици да се включат в инициативите.

„Радваме се, че за поредна година България се включва активно в Световната седмица на предприемачеството. Обществото се развива с бързи темпове, средата се дигитализира и ние не знаем какви ще са професиите на бъдещето, но знаем какви умения ще се изискват и всички те могат да бъдат развити през развиване на предприемаческа нагласа.“ – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Сред събитията в страната, които ще се проведат през Световната седмица на предприемачеството са 30 иновационни лагери, 80 открити уроци и десетки други инициативи по места. Учениците, които ще се включат в иновационни лагери, ще работят над казус, свързан с темата #Екосистеми, рециклиране и предприемачество. Всяка година се определят глобални теми, които може да се ползват като основа за различните събития в цял свят. Темите за 2019 са: „Образование”, „Екосистеми”, „Включване” и „Политики” (#GEWeducation, #GEWecosystems, #GEWinclusion, #GEWpolicy).

В световен мащаб през 2019 г. милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. 

 Някои от инициативите, които ще се проведат в рамките на седмицата, под домакинството и координацията на образователната организация JA България са:„Образователно пътуване“ в Професионална гимназия  "Проф. д-р Асен Златаров", Видин; иновативен тренинг в СУ "Св. Паисий Хилендарски", Пловдив, събитие с участието на родители в  95. СУ "Проф. Иван Шишманов", София, ролева игра в ОУ "Иван Вазов", с. Любен Каравелово.

 Седмицата на предприемачеството и най-малките: 20 ноември 2019 на 20 ноември, сряда от 9:30ч в ДГ №8 „Проф. Д-р Елка Петрова“, на ул. „Генерал Стефан Тошев“ №34 в София ще се проведе открит урок „Предприемачество за най-малките: мисия възможна!“ С подкрепата на ментори от бизнеса малчуганите ще открият какво е общото между любимото  животно, децата и икономиката. Различни практически ситуации, нагледно ще бъдат представени от най-малките предприемачи в подготвителната група на 8 ОДЗ "Проф. д-р Елка Петрова". 

Седмицата ще бъде богата на събития в цялата страна, а местата, където учители от мрежата на Джуниър Ачийвмънт планират събития – иновационен лагер или открит урок, са: Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Враца, Вълчи Дол, Горна Оряховица, Видин, Гълъбово, Дряново, Искър, Казанлък, Камено, Кърджали, Пазарджик, Панагюрище, Плевен, Първомай, Русе, Силистра, София, Стамболийски, Червен бряг, Белене, Брегово, Славяново, Петрич, Търговище, Ямбол, Димитровград, Карнобат, Кнежа, Пловдив, с. Божурица, с. Долни Луковит, с. Драганово, с. Медковец, с. Опанец, с. Рупци, Чипровци, Велико Търново, Велинград, Видин, Горни Дъбник, Аксаково, Елена, Койнаре, с. Попово, Славяново, Каварна, Левски, Димитровград, Долна Митрополия, Якоруда, Тръстеник, Силистра, Сандански, Самоков, с. Ореховица, с. Опанец, с. Градина, с. Любен Каравелово, с. Арчар, Разлог, Кюстендил, Кула, Златица

Вижте още:

Годишните награди на b2b Mediaсе проведоха за десети път и се утвърдиха през годините като място за най-иновативните идеи, за отговорните бизнеси и предприемачи и за кампаниите с каузи.Голямата награда за...