1596162За втора поредна година Accenture е класирана на първо място според Индекса за разнообразие и приобщаване на Refinitiv, който определя 100-те най-добри публични компании с най-високи показатели по отношение на околната среда, социалната политика и корпоративно управление. Компанията влиза в класацията за четвърта година. „Изграждането на култура на равенство, в която всеки може да се развива, е от ключово значение за идентичността ни като компания“, каза по повода Джули Суийт, главен изпълнителен директор на Accenture. „Ценим уникалния профил, опит и умения на всеки и това ни дава енергия да постигаме високите си цели. Насърчаването на приобщаването и разнообразието е едно от нещата, които правят Accenture специална и няма как да не бъдем щастливи, че от Refinitiv отново признаха отдадеността ни.“

Индексът на Refinitiv измерва прозрачно и обективно ефективността на компаниите по 24 показателя в четири основни направления: разнообразие, приобщаване, развитие на служителите и новини и противоречия. Съставянето му се осъществява на база публично достъпни данни за повече от 7000 компании в световен мащаб. Всяка от компаниите в него получава оценка, след което това се сравнява и подрежда в самата класация.

 Accenture е първа сред най-разнообразните и приобщаващи компании в света според индекса Refinitiv

Сред най-добрите дейности и постижения на Accenture, оценени от съставителите на Refinitiv, са разнообразието в Съвета на директорите, насърчаването на равенство на работното място, развитието на талантите и съпътстваните с това инвестиции и поставянето на началото на глобален диалог за равнопоставеността на работното място.

Това е поредното глобално признание, което печели Accenture за ангажиментите си към приобщаването и разнообразието в бизнеса. Само през последната година компанията беше отличена в множество класации: Индекс за полова равнопоставеност на Bloomberg, 50-те компании в САЩ с най-добри постижения в разнообразието, 50-те най-добри работодатели за жени във Великобритания, Топ 100 на най-добрите компании за жени в Япония, 100-те най-добри компании за жени в Индия, Индекс на равенството за хората с увреждания на IN и Индекс за равенство при правата на човека.


 Accenture е първа сред най-разнообразните и приобщаващи компании в света според индекса Refinitiv 

Вижте още: