Acronis Cyber Foundation завърши изграждането на ново училище в НепалВодещата компания за киберзащита, с подкрепата на ZEBRA SYSTEMS, предоставя подобрена инфраструктура и класове по компютърна грамотност на над 120 ученици в основно училище “Bagdola”
 
Acronis Cyber Foundation наскоро завърши изграждането на компютърна класна стая в основно училище “Bagdola” в непалското село Rajipur Chaulmala. Този проект ще даде възможност на децата в тази ограничена от образователни възможности в исторически план общност за достъп до класове по компютърна грамотност и STEM класове, от които се нуждаят, за да се развиват в съвременния свят.

През март 2013 правителството на Непал одобри своя План за информационни и комуникационни технологии в образованието 2013–2017 г., насочен отчасти към осигуряване на широк достъп до ИТ образование. За съжаление, тази цел все още не е постигната. В момента в Непал има близо 34 000 държавни и обществени училища, но само 2 000–3 000 разполагат с компютърно оборудване.

Нестопанската организация Acronis Cyber Foundation беше първата, която откри ново училище в Раджипур Чаулмала през октомври 2021. Училищните сгради в селото бяха построени от тухли и кал и имаше сериозен риск от срутване в този земетръсен регион. Новото училище - модерна конструкция, построена от цимент и стомана - разполага с множество класни стаи и санитарни помещения и осигурява значително подобрена учебна среда за деца от предучилищна възраст до пети клас.

Чрез своята училищна инициатива, Acronis Cyber Foundation търси общности по света, където децата страдат от липса на образование и лоша среда за обучение. Често тя си партнирайки с други ИТ компании и неправителствени организации, финансира и наблюдава развитието на новите училища, които са напълно пригодени, за да отговарят на нуждите на местната общност.
„За да успее в съвременния свят, човек трябва да разбере как да използва интернет – да се възползва от предимствата му и да избягва опасностите в него“, казва директорът на училището Jay Bahadur Dhami. „За нашето училище е важно да предостави възможности за дигитално образование на бъдещите поколения, включително основни компютърни умения, които дават на децата средства да продължат да учат самостоятелно през целия си живот.“

Развитието на училището беше съвместно усилие между Acronis Cyber Foundation и нейните партньори по проекта, buildOn и Good Neighbours. ZEBRA SYSTEMS s.r.o допълнително спонсорира изграждането  на компютърната класна стая.

„Използването на технологии в класната стая е от ключово значение за учениците да придобият необходимите технически умения от 21-ви век“, каза Zdenek Binek, Главен изпълнителен директор на ZEBRA SYSTEMS. „Радваме се да подкрепим Acronis Cyber Foundation за новата компютърна класна стая в Непал. Тази нова образователна инфраструктура ще помогне на общността да се развива, подобрявайки живота на хората и семействата - сега и в бъдеще."

Тъй като ефективната киберсигурност и защитата на данните остават критична нужда, Acronis предостави на училището лицензи за своето водещо решение за лична кибер защита Acronis Cyber Protect Home Office. Компанията също така ще дарява допълнителни образователни ресурси по теми, като компютърно обучение, безопасност и поверителност.

Acronis Cyber Foundation завърши строителството на 12 училища, като още три са в процес и три са планирани за близко бъдеще. Фондацията продължава да търси партньори за сътрудничество по бъдещи проекти. Заинтересованите страни се насърчават да се свържат с Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за повече информация.

Acronis Cyber Foundation завърши изграждането на ново училище в Непал


Вижте още:

„Старият дъб“ е специално място. Това не е само последната оцеляла кръчма, но и единственото останало обществено място, където могат да се срещат...