Acronis дава възможност на доставчиците на услуги да  предлагат първата по рода си цялостна киберзащита в индустрията - Acronis Cyber ProtectAcronis Cyber Protect предлага интегрирана защита на данните и киберсигурност, базирани на изкуствен интелект, което дава възможност на доставчиците на услуги да подобрят своята производителност и да защитават клиентите си от киберзаплахи

Acronis, световният лидер в киберзащитата, обяви пускането на пазара на Acronis Cyber Protect - иновативното ново решение за киберзащита, което интегрира инструменти за създаване на резервни копия, възстановяване при срив, защита от следващо поколение от зловреден софтуер, киберсигурност и управление на крайните устройства с една услуга. Acronis Cyber Protect елиминира сложността, подобрява производителността и дава възможност на доставчиците на управлявани услуги да поставят сигурността от своето портфолио на фокус, гарантирайки, че бизнесът им може да отговори на очакванията на клиентите за сигурност и защита на данни, приложения и системи.

Основните предизвикателства пред доставчиците на управлявани услуги са сложността, липсата на сигурност и ниската производителност. Липсата на интеграция между комбинираните решения на доставчиците, които те използват за изграждане на услугите си, намалява сигурността, усложнява обучението на служителите, производителността и използваемостта - всичко това увеличава разходите за поддръжка и лицензиране. Acronis Cyber Protect променя правилата, като предоставя на доставчиците на управлявани услуги едно решение за предоставяне на възможности за създаване на резервни копия, анти-малуер, сигурност и управление на възможностите на крайните устройства (оценка на уязвимостта, филтриране на URL адресите и управление на ъпдейтите).

Тези интегрирани характеристики създават нови възможности за доставчиците на управлявани услуги да предоставят подобрена киберсигурност. С Acronis Cyber Protect те могат проактивно да избягват кибератаки, да намаляват времето на принудително прекъсване на работа, да осигуряват бързо и лесно възстановяване и да автоматизират конфигурацията на защита на клиента, за да се противопоставят на най-новите кибер заплахи. Резултатът е подобрени възможности, по-добра рентабилност, по-лесно спазване на договорите за ниво на обслужване, по-висока производителност и по-малки разходи - всичко това на по-ниска цена.

Уважаваният германски институт за сигурност AV-Test.org, известен с пускането на решения за защита от малуер чрез прецизни тестове, пусна предварителната версия на Acronis Cyber Protect през март 2020 г. на компютър, работещ под Windows 10 Professional.

AV-Test тества както състоянието, така и скоростта на работа на Acronis Cyber Protect, сканирайки набор от 6 932 злонамерени файлове на Windows. Acronis сe справи отлично със 100% потвърдено ниво на откриваемост. Също така, Acronis показа перфектен резултат в лъжливо положителния тест на лабораторията. Повече информация и резултати от теста можете да намерите тук.

Acronis признава, че дори при тези резултати от теста и защита, базирана на изкуствен интелект, е невъзможно да се постигне 100% сигурност във всеки един момент. Ако заплахата се промъкне въпреки мерките за сигурност, Acronis Cyber Protect осигурява най-добрата непрекъснатост на бизнеса, за да се гарантира, че доставчиците на управлявани услуги могат да възстановяват засегнатите данни, приложения и системи бързо и ефективно.

Подпомагане на доставчиците на управлявани услуги за сигурна дистанционна работа на фона на COVID-19

Разработени е цялостен набор от мерки за Acronis Cyber Protect, които целят подпомагане на доставчиците на управлявани услуги и техните клиенти плавно и безопасно да посрещнат предизвикателствата на отдалечената работна среда. Те включват:

  • Помощ с финансите: Възможност за финансова пауза при таксуване за клиенти, които не са в състояние да плащат. Стартира Acronis #CyberFit Financing, както и промоции до 31 юли 2020 г.; Без допълнителни такси за Acronis Cyber Protect и без таксуване за Acronis Cyber Backup за нови клиенти

  • Защита на служителите: Гласово активирано, безконтактно управление за отдалечените връзки с офис машините за крайни потребители; Предупреждения за сигурност от операционните центрове за киберзащита на Acronis, свързани с COVID-19

  • Защита на отдалечени работни устройства и потребители: Шаблони по подразбиране със сигурни планове за защита на отдалечени работни устройства; Реални възможности за VPN; Сигурна синхронизация на файловете и интеграция на споделянето; Дистанционно изтриване на данни

Индустрията се нуждае от единна, модерна киберзащита

Традиционните решения за създаване на резервни копия са не работят, защото не са достатъчно сигурни, а традиционните антивирусни приложения не защитават данните от съвременни киберзаплахи. Те вече не са в състояние да се справят с опасностите, пред които е изправен бизнесът,” каза основателя и изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов. “Доставчиците на услуги трябва да предлагат на своите клиенти интегрирана киберзащита, която обхваща всички пет вектора на киберзащитата - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност. С Acronis Cyber Protect доставчиците на услуги имат възможността да доставят решения, с които гарантират, че техните клиенти са #CyberFit и са готови да се изправят срещу всякакви нови заплахи за техните данни, приложения и системи.”

Christophe Bertrand, старши анализатор в Enterprise Strategy Group (ESG), обясни, “Както се вижда от резултатите от скорошно проучване на ESG на средата на доставчиците на управлявани услуги през 2020 г., те изпитва отчаяна нужда от най-ново поколение услуги за киберзащита, заменяйки остарелите решения с модерно, интегрирано предлагане. Чрез предоставяне на по-ниски разходи за доставчиците на услуги с нови възможности за периодични приходи, съчетани с най-новите подобрени киберрешения, клиентите ще постигнат успех през 2020 г. и след това.”

Acronis Cyber Protect е демонстрация на силата на интеграцията. Той разполага с един унифициран лицензионен модел, една конзола за управление, един потребителски интерфейс и високо ниво на интеграция между услугите - споделяне на данни и автоматизиране на действията за значително подобряване на политиката на защита за крайните точки и устройства.

Acronis е сред водещите компании за интегрирана защита на данните и киберзащита,” каза Phil Goodwin, Директор проучвания, Група за инфраструктурни системи, платформи и технологии, IDC. “Вярваме, че Acronis Cyber Protect е сред най-всеобхватните опити за осигуряване на защита на данните и киберсигурност до момента.”

Моля посетете https://www.acronis.com/en-us/business/cyber-protect/, за да се регистрирате онлайн или да заявите напълно функционална безплатна пробна версия.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...