Този проект получи подкрепата на футболен клуб Аrsenal

Acronis Foundationс гордост обявява  откриването на ново училище в Ливан и партньорството си с немската неправителствена организация Zeltschulee.V.Новото училище е разположено в голяма и стабилна палаткова конструкция, за да предостави на повече от 250 деца възможността да се образоват. Местоположението е Бар Елаиъз в местността Бекаа.

В Ливан има половин милион сирийски деца, преминали през границата на Ливан по време на сирийската война, които нямат достъп до образование. Тъй като сирийската война е започнала през 2011 година, повечето от тези деца никога не са посещавали училище. Това означава, че цялото поколение сирийци расте в неграмотност. Искаме да дадем на тези деца образование и по този начин шанс за самостоятелно бъдеще след войната. За много от бежанците в лагерите все още е невъзможно да се завърнат в Сирия. За децата от тези семейства това означава, че те няма да имат шанс за образование в дългосрочен план, освен ако не посещават едно от импровизираните училища в лагерите.

Acronis Foundation подпомага образователната инфраструктура за деца в неравностойно положение в различните региони. Малката страна Ливан е домакин на повече от 1 милион бежанци и положението на децата по отношение на нивото на образование е незадоволително. Тъй като основните им потребности често не са удовлетворени, тяхното образованието винаги се разглежда като второстепенна цел. Проектът в Ливан е наистина интересен, тъй като предоставя относително евтина, бърза и ефикасна помощ, адаптирана към трудната ситуация. Нашата партньорска организация вече е открила повече от 10 палаткови училища за над 2200 ученици, поради което тя е един надежден и опитен партньор.

Учениците ще се обучават на две смени, една сутрин и една следобед. Общността активно помага при изграждането на училище, а учителите са бежанци от Сирия, живеещи в лагера. За хората от общността, изграждането на това училище е възможност да се създаде нещо смислено и устойчиво за техните деца. 

“Става дума само за обединяване на силите в името на едно по-добро бъдеще за тези деца,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “Acronis и нейните партньори по цял свят носят не само надежда, но и реални средства за достъпа до знанията, от които децата се нуждаят, давайки им възможността да последват и осъществят своите мечти.”

С голяма помощ от страна на своите популярни спортни партньори от футболен клуб Арсенал, Acronis Foundation осигури образователни материали, тениски и футболни топки – с цел насърчаване на здравното и физическо възпитание.

“Винаги е привилегия да се подкрепят местните общности и децата, които обичат футбола,” каза директорът по комуникации и връзки с обществеността в Арсенал, Марк Гоннела. “Вярваме, че футболът има силата да вдъхновява младите хора и да ги научи на ценни житейски умения, като работа в екип и уважение, които могат да се свържат с други аспекти от техния живот, помагайки им при отключването на техния истински потенциал.”

Това е петото училище, открито от Acronis Foundation след стартирането на програмата Училищна инициатива през 2018 година. Още три проекта са в ход и фондацията има за цел изграждането на 15 училища през следващите три години за осигуряването на достъп до образование на хиляди момчета и момичета по света.

За да научите повече как може да подкрепите проектите на Acronis Foundation, моля, посетете https://acronis.org/

Вижте още: