Acronis придобива DeviceLock и добавя към портфолиото си превенция на загубата на данни и контрол на устройстватаAcronis добавя водещите решения на DeviceLock за контрол и за предотвратяване загубата на данни от крайни устройства към списъка си с възможности, за да осигури още по-високо ниво на киберзащита на всеки бизнес

Acronis, световен лидер в киберзащитата, обяви придобиването на DeviceLock, Inc., водещ доставчик на софтуер за предотвратяване на загубата на данни от крайни устройства на бизнес организации и държавни институции по цял свят. Като част от споразумението, DeviceLock ще стане изцяло дъщерно дружество на Acronis.
Лидер в предотвратяването на загуба на данни от крайни устройства, защитаващ 4 милиона компютъра в повече от 5000 организации по цял свят, DeviceLock се радва на глобално присъствие сред клиенти от разнообразни бизнес сектори, включително банков и финансов, медицински, фармацевтичен, правителствен и отбранителен, производствен, и търговия на дребно.

DeviceLock DLP е проектиран да спира загубата на данни, тъй като близо две трети от сериозните инциденти, свързани със загуба на данни, са причинени от служители, изпълнители или посетители - независимо дали чрез неволни грешки или лоши намерения. Решенията на DeviceLock осигуряват защита от най-висок клас на ценни данни от тази сериозна вътрешна заплаха. Придобиването на тези нови възможности ще помогне за напредъка на мисията на Acronis за осигуряване на киберзащита от световна класа на всеки бизнес.

Acronis ще интегрира технологията на DeviceLock в Acronis Cyber Platform, като предоставя нови услуги, достъпни чрез портала Acronis Cyber Cloud Solutions.

Заедно с пълния DLP пакет на DeviceLock, Acronis ще предложи на клиентите и партньорите си естествен и достъпен начин за предотвратяване на загуба на данни от корпоративни лаптопи на Windows и Mac, настолни компютри и виртуализирани сесии и приложения на Windows, покриващи петте вектора на киберзащита - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност (SAPAS) на всички данни, приложения и системи.

“Чрез добавяне на решенията на DeviceLock към нашето портфолио от продукти и услуги за киберзащита, ние предоставяме на нашите партньори и клиенти лесен начин да осигурят безпрецедентно ниво на функционалност на крайните устройства в достъпен ценови диапазон,” каза Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “Ние разглеждаме, както разработването на нови вътрешни решения, така и придобиването на допълнителни водещи доставчици, които да добавят още повече възможности към нашето вече съществуващо портфолио. Светът на информационната сигурност винаги ще се променя и ние сме решени да продължим да развиваме нашите решения, за да отговорим на непрекъснато променящите се нужди на пазара.”

Acronis вижда ползата в предлагането на услугите на DeviceLock на своята общност от 50 000 партньори, което позволява на доставчиците на услуги да управляват по-добре нуждите на клиентите си за защита на данните. Acronis отговаря на изискванията за внедряване на инфраструктура по местоположение, бюджет и чрез използването на Acronis Cyber Protect се осигурява възможност за предоставяне на най-добрата управляема и гъвкава киберзащита. Acronis планира да продължи да подобрява своите предложения за киберзащита и да добавя възможностите, поискани от партньорите и клиентите.

“Сливайки се с Acronis, можем да ускорим иновациите на продуктите, да разширим канала си за дистрибуция и да използваме съществуващата си технология, за да отговорим на изискванията на клиентите,” каза Ashot Oganesyan, главен технически директор и основател на DeviceLock. “С познанията, получени от почти четвърт век опит в предоставянето на решения за контрол на устройствата и решения за предотвратяване на загуби на данни от крайни устройства, ние сме сигурни, че това придобиване ще защити милиони потребители и ще гарантира сигурна и надеждна защита на данните по цял свят.”

Вижте още: