Американският университет организира първи по рода си форум за зелени стартъпи

На 6-и март от 14:30 ч. в Американския университет в България (АУБ) ще бъде открит първия по рода си Форум за зелени стартъпи, придружен от дискусии, свързани с устойчивото развитие на бизнеса в страната и региона.

Събитието ще се състои в две части, като между 14:30 и 18:00 ч. на специално обособени щандове водещи компании ще представят себе си и своите продукти на партерния етаж на Студентския център в кампуса на университета, а в 19:30 часа в аудитория „Андрей Делчев“ представители на шест от зелените компании ще се включат в дискусия за предизвикателствата и бъдещето на устойчивото развитие на бизнеса в България и региона.

Панелната дискусия е част от глобалната инициатива WorldWide Teach-In, в която АУБ участва за втора поредна година, а сред компаниите които ще участват във форума са „Plastic Free Life“, „Odonata Cosmetics“, „Green Revolicia“, „Urban Embassy Specialty Coffee“, „Sensato“, „foodObox“, „ManEco Foundation“, „Organic Tee Star“, „Smart Superfood naturals“, основаната от възпитаници на АУБ и победители в множество акселератори и състезания – Unboxd и създадената от възпитаничка на АУБ и част от тазгодишния сезон на Elevate – Starseeds.

„Не пропускайте да научите как бихте могли да започнете свой бъдещ бизнес по устойчив начин. Очакват ви множество интересни срещи, практична и полезна информация и изненадващ Giveaway“, споделя Никол Кишкин, студентка в трети курс и част от клуб “Устойчивост” към АУБ.

World Wide Teach-In Climate/Justice (Световно обучение по климат и климатична справедливост) е проект, който насърчава диалога по темите за климата и климатичната справедливост в над 1000 училища, университети и общности по целия свят.

Вижте още: