Башар Рахал инвестира в изграждането на умни домовеInnovation Hub-a на Schneider Electric в Пловдив стана част от филма на Ники Илиев „Завръщане 2“

Innovation Hub-a на Schneider Electric в Пловдив стана част от филма на Ники Илиев „Завръщане 2“. Подкрепата на българското кино се превръща в традиция за компанията, която дари „енергия“ за реализацията и на първата част на хитовата лента.

Този път екипът на Ники Илиев и Башар Рахал е посрещнат в Innovation Hub-a, който се намира в Пловдив, в умната фабрика на лидера на в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията. Снимките продължават един ден, а демонстрационното пространство става неизменна част от сюжета на филма.

В „Завръщане 2“ героят на Башар Рахал – Бранимир, претърпява положителна промяна, като започва да води природосъобразен начин на живот и да се грижи за доброто бъдеще на хората и на природата. Именно иновациите са начинът, по който това може да се реализира най-устойчиво и ефективно. Посещението на Бранимир в Innovation Hub-a на Schneider Electric е свързано с желанието му да развие бизнеса си чрез инвестиция в изграждането на умни домове – една от сферите, в които високите технологии на Schneider Electric са с доказана ефективност.

„Докато снимахме в Innovation Hub-a на Schneider в Пловдив, успяхме да изживеем и да се докоснем до високите технологии, които компанията развива в реално време. Впечатлени сме от нивото на иновативност и от това как чрез технологиите и инвестицията в умни домове можем реално да пестим енергия и да съхраняваме природата и себе си“, споделя Ники Илиев.  
Решенията за умен дом на Schneider Electric се развиват непрекъснато и чрез тях той става енергийно ефективен и предлага редица функционалности, които улесняват ежедневието и водят до оптимално потребление на енергия. Софтуерът буквално може се съобразява с прогнозата за времето – кога да пусне отоплението или охлаждането на дома, да определи каква да бъде температурата спрямо персоналните ни изисквания, кога да пусне щорите, да светне лампите или обратното.

Умният дом на Schneider Electric предлага и редица различни режими на работа като „вечеря“ или „гости“, при които системата наглася осветлението и завесите автоматично, включва или изключва телевизора, музиката и т.н. Домът се грижи сам и за сигурността, като може да симулира присъствие по време на ваканции, както и да ни изпраща съобщения за различни събития през деня. В цялостната система може да се интегрират дори функции като видеонаблюдение и градинско напояване. Съвместимостта с Building Management системи (за управление на големи сгради) позволява изграждането на цялостни комплекси с умна инфраструктура.

Премиерата на „Завръщане 2“ ще бъде на 14 февруари 2022 г. и ще се излъчва в кината в цялата страна. Освен Башар Рахал и Ники Илиев, в ролите зрителите ще видят Орлин Павлов, Евелин Костова, Александър Кадиев, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и др.

Башар Рахал инвестира в изграждането на умни домове

Вижте още: