BHTC България с международна стажантска програмаИталиански ученици станаха част от екипа на компанията за един месец

Behr-Hella Thermocontrol  (BHTC) България развива все повече своята програма „Подкрепа за развитие и успех“. Чрез нея компанията инвестира в българското образование, работи за създаване на все по-силната му  връзка  с бизнеса и съдейства за увеличаване на мотивацията и запазване на младите хора в България.

От средата на юли 2019 г. водещият в света производител на климатични системи за автомобилния браншотвори вратите си и посрещна и чуждестранни ученици от италианския институт „Г. Маркони“ с профил „Техник поддръжка и електрическо съдействие“. Проектът е подкрепен от Европейския съюз. В България се организира и съвместно с ЧПК „Ейч Ар Си Кулинарна академия“. Производствената база и развойният център на BHTC в България са сред най-важните за развитието на компанията в световен мащаб и предоставят възможност на учащи както от България, така и от други европейски страни да се запознаят от първа ръка с последните технологични новости в бранша.

„Подкрепа за развитие и успех“ обединява всички дейности на BHTC България, насочени към инвестиция в българското образование и в частност и в неговата дуална форма. Компанията ни работи в тясно сътрудничество с професионалните гимназии и техникуми, техническите и икономическите университети, неправителствени организации, подкрепящи образователни каузи в България. Тази година посрещнахме и чуждестранни ученици и вярваме, че това е важна стъпка в посока преодоляване на границите за обмен на опит и мотивиране на учениците да придобиват практически знания, за да се реализират по-лесно на пазара на труда в бъдеще“, сподели мениджърът „Човешки ресурси“ на BHTC България г-жа Станка Стоянова. 

Стажът на учениците от института „Маркони“ бе с продължителност от 16-и юли до 12-и август. Учениците бяха разпределени в отделите Производство и Логистика. По време на стажа те се запознаха с технологията по насищане на платки, сглобяване, разглобяване и анализ на електронни панели, наблюдаваха процеса по поддръжка на машините и опознаха целия логистичен процес в едно електронно производство. След приключване на стажа всеки ученик получи сертификат за летния си стаж в ВНТС България. 

Още от стъпването си на българския пазар през 2013 г. BHTC България отваря вратите на завода си с платени стажове за българските ученици и студенти. Екипът на компанията очаква с нетърпение и следващите млади хора, решени да се развиват и работят тук, в България. 

 

Вижте още: