бизнес среща с Австрийската бизнес агенция (АБА) и Виенската бизнес агенция (ВБА)

На 4 октомври 2023 г. в Международния център на УниКредит Булбанк в София се проведе бизнес среща с Австрийската бизнес агенция (АБА) и Виенската бизнес агенция (ВБА), на която български фирми получиха задълбочена информация относно възможностите за инвестиции в Австрия.

Събитието беше открито от г-н Михаел Новотни, Директор Център Международни клиенти в УниКредит Булбанк, който сподели: „Освен, че сме верен партньор на бизнеса в България, ние от УниКредит Булбанк вярваме в потенциала на нашите клиенти и сме готови да ги подкрепим в решението им да разширят бизнеса си международно и да открият нови бизнес възможности в Австрия. Припознаваме нашите клиенти като стратегически партньори, готови да се изправят пред предизвикателствата на глобалния бизнес пазар. С нашата финансова експертиза, международна мрежа и персонален подход, ще продължим да превръщаме техните амбиции в реалност.“


Приветствено слово отправи и г-н Филип Купфер, ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA в София (офис на Австрийската стопанска камара) и търговски съветник към австрийско посолство в България. "С допълнителна фирма в Австрия българските компании могат да завладеят глобалните световни пазари с помощта на 100 бази и 700 служители на ADVANTAGE AUSTRIA по целия свят - ние сме там, където искате да бъдете." сподели той.

„Австрия все повече се развива като център за компаниите от Източна и Югоизточна Европа, от който обслужват световните пазари.“ отбеляза г-н Петър Льошл, международен съветник от Австрийската бизнес агенция (AБA), който сподели какви са предимствата на Австрия като място за инвестиране и подчерта: „Регистрираме все по-голям интерес от страна на българските компании към Австрия като място за развиване на бизнес и инвестиране“.

Г-н Ангел Великов, представител за България на Виенската бизнес агенция (ВБА) обърна специално внимание на Виена като дестинация за интернационализация: „Виена е най-бързоразвиващият се стартъп хъб в сърцето на Европа“.

Множество български компании се възползваха от възможността за лична среща и разговор с експертите от АБА и ВБА, с което могат да вземат по-информирано решение относно своята експанзия, като разчитат на подкрепата на организациите по пътя на международното си развитие.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...