Бизнесът в България и по света по време на криза - отговорност и солидарностЕпидемията от COVID-19 е безпрецедентно предизвикателство за всички ни и същевременно стрес тест за корпоративната устойчивост и публично заявяваните позиции. Онези, които успеят да издържат теста, ще докажат, че възприемането на принципите за устойчиво развитие могат да отведат компаниите и обществата много далеч.
В отговор на глобалната кризисна ситуация породена от разпространяването на COVID-19, много компании по света и в България, предприеха значими конкретни действия. Те варират на първо място от грижа за служители, клиенти и партньори, през споделяне на ресурси, технологии и знания, инвестиции, иновации и промяна на производствения процес, за да произвеждат екипировка и оборудване, нужни за овладяване на ситуацията (маски, предпазни облекла, респиратори и други до дарения и финансова помощ за болнични заведения, медицински лица и местни общности.

С цел популяризиране на добрите практики сред хората, екипът на Българската мрежа направи обзор на най-интересните и мащабни инициативи, предприети от световния и българския бизнес, в две кратки статии:
  1. "Бизнесът в България по време на криза - отговорност и солидарност"
  2. "Бизнесът по света по време на криза - отговорност и солидарност"
Наша обща отговорност е да спрем разпространението на COVID-19 и да запазим здравето на всички. Чрез добрите практики, описани в тези две статиии, ние колективно доказваме, че Бизнесът е сила за добро и в момента на криза!

Примерите за компании, които помагат за борбата срещи пандемията са още много и с всеки ден стават все повече и повече. Българската мрежа на Глобалния договор на ООН е готова да споделя и популяризира всякакви добри практики в сегашния момент. Пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с Вашите действия и примери, за да покажем, че бизнесът в България е сила за добро.

Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...