Българска конференция е топ събитие в иновационната програма на ЕвропаБългарското събитие Innowave Summit 2021 е топ събитие в пан - европейската програма за иновации на Европейска Иновационна Зона. То ще се проведе по време на Националния месец на образованието в Румъния и ще бъде най - важното събитие в програмата на „Европейски дни на иновациите и стартъпите“ в румънския град Клуж - Напока.

На 21-ви и 22-ри Октомври 2021г., Innowave Summit Cluj - Napoca ще събере на едно място световни брандове и фондове за рисков капитал от три континента и ще предостави възможност на родния бизнес да скалира на европейско и световно ниво.

Впечатляваща е институционалната подкрепа, която това издание на конференцията получава. Част от събитието ще бъдат Дубравка Шуица - Вицепрезидент на Европейската комисия, Европейски комисар по Демокрацията и Демографията, Мария Габриел - Европейски комисар по Иновациите, Науката, Културата, Образованието и Младежта, Апостолос Цицикостас - Председател на Европейския комитет на регионите, Флорин Къцу - Министър-председател на Румъния, Емил Бок – кмет на Клуж - Напока, Харолд Грубър - ръководител на цифрова инфраструктура в дирекция „Проекти“ на Европейската инвестиционна банка и още много други.

Innowave Summit 2021 Cluj – Napoca e шестото поредно издание на събитието поставило Варна на световната картата на високотехнологичните градове. Събитие, започнало през 2015 година, като първото стартъп и бизнес събитие в региона, позиционирало се през 2016 и 2017 като най - голямата технологична конференция извън столицата и наложило се през 2018 и 2019 като едно от най-значимите събития за иновации и технологии в Европа. Със шестото си издание, Innowave Summit придобива ново европейско измерение пренасяйки успешните модели и добри практики, от града в който стартира - Варна, в един от най-иновативните европейски градове – Клуж - Напока - финалист за титлата Европейска столица на иновациите 2020.

„Innowave Summit обединява предприемачи, топ експерти, стартъпи и C-level мениджъри от 28 страни, които обменят идеи и добри практики и търсят начини как да издигнат бизнеса си до глобалните пазари. Конференцията е много повече от просто бизнес събитие. Това е мястото, където бизнесите могат да стигнат до следващото ниво в своето развитие, където предприемачите да открият нови партньори и клиенти, където стартъпите да скалират своите идеи“ - заяви Димитър Василев – председател на Български Бизнес Форуми и организатор на Innowave Summit.

Той добави, че за участие в събитието, Сдружение Български Бизнес Форуми подготвя голяма българска делегация от представители на бизнеса, НПО сектора, академичната общност и български институции.


Вижте още:

Украинската Опера и Балет поставя “Дон Кихот” в София, Пловдив и Варна. Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най -...

Институтът за развитие на публичната среда съвместно с Фондация „The Convo“ стартира кампания „България, ти имаш суперглас”, за да прикани хората да...