Завърши второто издание на «Инженерна академия» на «R&М България Производство» за 2020/2021 г.4-ма млади инженери преминаха през едногодишната стажантска програма, придобивайки ценни знания и професионален опит
 
София, 29 септември 2021 г. За втора поредна година «R&М България Производство» (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън), част от швейцарската компания Reichle & De-Massari, глобално активна корпоративна група в секторите на информационните и комуникационните технологии, раздаде дипломите на студентите, завършили успешно стажантската програма «Инженерна академия» за 2020/2021 г.

Общо четирима студенти преминаха през едногодишно обучение и получиха възможност да натрупат ценни знания и професионален опит в международна компания, водеща в сектора на свързаността. През есента на 2021 г. Инженерната академия успешно завършиха студентите Тифани Дерменджиева, Данаил Вълков, Димитър Василев и Пешо Найденов. Те преминаха през предвидените пет модула на обучение в отделите Производство, Локален инженеринг, Качество, Глобален инженеринг и оперативно подпомагане и Развоен център (R&D). Освен това студентите получиха уникална възможност да участват в стратегически за R&M проект за разширяване на портфолиото на компанията с фамилия продукти Fiber to the Antenna (FTTA), които са част от 5G технологията за пренос на данни.

Радослав Радев, управител на «R&М България Производство», връчи лично дипломите на стажантите от «Инженерна академия» 2020/2021 и им пожела успешно професионално развитие. Двама от стажантите продължават работа в екипа на Локален инженеринг в «R&М България Производство» като младши инженери.

«Чудесно е, че стажантската програма «Инженерна академия» вече се превърна в традиция и се радва на голям интерес от страна на студентите от инженерните специалности в България. За нас програмата е възможност да подкрепим младите хора, които тепърва започват своя професионален път, и да им дадем шанс за бъдещо развитие», сподели Радослав Радев.

«Щастлива съм да споделя, че вече стартирахме и третото издание на Инженерната ни академия и ще обучаваме следващото поколение студенти, които ще могат да натрупат опит и знания в рамките на 2021/2022 г. Академията е насочена към студенти от инженерни специалности, които са завършили поне трети курс на обучение», поясни Станка Стоянова, директор на отдел «Човешки ресурси» на «R&M България Производство».

По време на официалната церемония по случай успешното завършване Тифани Дерменджиева, стажант във второто издание на обучителната програма, сподели: «Това, което ме привлече в Инженерната академия, беше възможността да се запозная с ежедневието на инженерите, заемащи различни длъжности и така да избера в каква насока искам да продължа своето професионално развитие. Щастлива съм, че менторите ми отделяха много време и внимание, споделяйки с мен практически съвети и насоки, които обогатиха моите технически познания».

Стажантската програма «Инженерна академия» на «R&М България Производство» е платена, като кандидатите подписват срочен трудов договор за период от 1 година с включени пълни осигуровки, възможност за кариерно израстване и на пълно работно време.

Чрез Академията компанията си поставя за цел да насърчи процеса на изграждане на бъдещи професионалисти-инженери, като в рамките на обучението те работят по индивидуална програма с ментори, доказани експерти в областта си.

Завърши второто издание на «Инженерна академия» на «R&М България Производство» за 2020/2021 г.

Вижте още: