Четирима нови членове влизат в Управителния съвет на „Сдружение на фамилния бизнес – България“

Общото събрание на организацията даде тригодишни мандати на Валентин Вълев, Теодора Младенова, Кирил Василев и Милена Захариева

На проведеното на 8 октомври 2022 г. Общо събрание на „Сдружение на фамилния бизнес – България“ делегатите, представляващи семейните компании – членки на организацията, гласуваха решения за промени в състава на Управителния съвет.

Мандати като членове на борда на Сдружението бяха дадени на Валентин Вълев („Акватек“ ООД), Теодора Младенова („Дейт Трейд“ ООД), Кирил Василев („ХМЦ“ АД) и Милена Захариева („ФеърПлей Интернешънъл“ АД).

Двама от досегашните членове на борда - Жечко Кюркчиев („Фикосота Холдинг“ АД) и Антон Радев („Р и КО“ АД) - получиха втори мандат.

С гласуваните промени Управителният съвет на FBN Bulgaria става десетчленен. В него с действащи мандати са почетният му председател Петър Манджуков, председателят му адв. Стефан Гугушев, президентът на младежката структура Next Generation адв. Виктор Гугушев и Иван Стайков.

Инж. Валентин Вълев е собственик и управител на "Експрес Гаранцион" ООД и "Акватек" ООД. Пътят на предприемачеството за основателя на бизнеса инж. Вълев стартира с малки строителни обекти през 1990 г., а от 1994 г. със създаването на „Акватек“ преминава през изграждане на аква паркове и големи СПА центрове в цяла България, за да стигне до международните си клиенти. „Акватек“ ООД е проектирала и изградила над 3 000 съоръжения в България, Румъния, Гърция, Италия, Сърбия, Хърватия, Украйна, Молдова, Македония, ОАЕ.

Теодора Младенова е второ поколение собственик на „Теда Пак“ ЕАД, създадена като фамилна компания за производство на опаковки за хранително-вкусовата промишленост, която днес вече е част от международна група. Тя е и предприемач, управляващ няколко други семейни бизнеса – „Дейт Трейд“ ООД и „Ню Юрпиън Уейв Ентъртеймънт“. Младенова е дългогодишен активен член на младежката общност Next Generation. Член е на Програмния комитет на 16-тата Световна среща на FBN Next Generation, на която FBN Bulgaria беше домакин през юни 2022 г.

Кирил Василев е основател и управляващ семейната компания "ХМЦ" АД. Началото е поставено през 1990 г. с “Хелиос-Пловдив - Василев и Сие” - компания за търговия с метали. През 2006 г. събирателното дружество се разделя на две независими компании, едната от които е “Хелиос Метал Център” (ХМЦ) с акцент върху производството на метални конструкции. В своята 32-годишна история “ХМЦ” АД има реализирани обекти в Германия, САЩ, Италия и успешно приключени проекти за Русия, Япония, Мексико и Франция.

Милена Захариева е представител на второто поколение на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД – лидер в строителството и инвестициите в недвижими имоти в България с почти 30 годишна история. След завършване на образованието си в чужбина, през 2005 г. Милена се присъединява към семейната компания като първоначално работи за привличане на чуждестранни купувачи на имоти във ваканционните проекти на компанията в Созопол и Банско. От 2006 г. Милена е член на борда на директорите на „ФеърПлей Интернешънъл“ АД, а към момента е и един от изпълнителните директори на компанията.

„Присъединяването на нови членове на борда винаги е вдъхновяващо за неговата работа, защото зарежда с енергия и нови идеи. В годината, в която отбелязваме 15-тата годишнина от създаването на българската организация на фамилния бизнес, символичното ни „Добре дошли“ е за личности, които познаваме добре и които с активните си действия вече са доказали своята отдаденост на каузата и ценностите на нашата общност на семейни предприемачи“, изтъкна адв. Стефан Гугушев, председател на Управителния съвет на FBN Bulgaria.

Вижте още: