DataArt открива нови офиси в Казахстан и ГрузияВ България компанията търси софтуерни специалисти в Пловдив и Варна

DataArt, водеща технологична компания за разработване на персонализирани софтуерни решения, обяви, че разширява глобалните си операции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия. Едновременно с навлизането на изцяло нови пазари, компанията планира да разшири обхвата си на дейност в България, като освен специалисти в София, вече ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят дистанционно.

Разширяването на дейността на DataArt в Казахстан се дължи на значителния потенциал за развитие в сферата на ИТ, предвид силния фокус на страната върху технологичното образование и инфраструктура. Благодарение на уникалното географско положение на Казахстан, DataArt ще може ефективно да обслужва клиенти в Европа, Близкия изток и Азия, като планира да наеме основния си екип през 2021 г., който да се разшири през 2022 г.

Що се отнася до Грузия, предварителните проучвания на DataArt показват, че това също е обещаваща ИТ дестинация, предвид добрите условия, свързани с предприемачеството, демократичната трансформация на страната през последните години и благоприятните политики за технологичните компании. В столицата Тбилиси наскоро бяха направени значителни инвестиции в ИТ от страна на правителството, както и от големи публични и частни компании.

Бизнес моделът на DataArt винаги е бил съсредоточен върху присъствие на много места по света. Този подход позволява на компанията да получи достъп до висококвалифицирани и опитни специалисти и да отговори на нарастващото търсене на ИТ услуги от страна на бизнеса.

В България DataArt стартира дейността си през 2016 г., откривайки развоен център в София. Плановете на компанията са да разшири обхвата на наемане и да насочи търсенето на софтуерни специалисти към Пловдив и Варна, които ще могат да работят от разстояние, като перспективата е да бъдат отворени офиси и в тези градове, ако броят на наетите се увеличи.

„Надяваме се да повторим успеха на DataArt във Воронеж, Харков, Буенос Айрес, София и други градове, където много от първоначално наетите ни служители вече са утвърдени специалисти и мениджъри в компанията“, сподели Михаил Завилейски, ръководител на организационното развитие в DataArt.

През последната година DataArt отчете особено бърз растеж въпреки пандемията. В момента в компанията работят над 5000 професионалисти, 700 от които бяха наети през 2020 г. Наскоро компанията отвори офис в Дубай и разшири своята научноизследователска и развойна дейност в цяла Русия - в Краснодар, Москва и Ростов на Дон.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...