Рекорден брой участници се включиха в Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, организирана с подкрепата на А1Близо 90 стажанти получиха своите сертификати за успешно завършване на програмата „Оставаме в България“ на онлайн церемония. Те са част от Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, която за трета поредна година се провежда в партньорство с А1. Програмата е насочена към представителите на поколението Z и им дава възможност чрез редица професионални обучения да надградят своите знания и умения.
 
Тази година по време на продължилата през целия август инициатива лекторите от А1 Ивана Боцева, експерт „Привличане на таланти, обучение и развитие“ и Венета Костова, експерт „Обучение и развитие“, представиха пред участниците насоки за развитие на презентационни умения и ефективна бизнес комуникация. Любомир Иванов, старши мениджър „Привличане на таланти, обучение и развитие“ и Гергана Цвяткова, мениджър „Привличане на таланти“ в А1 подкрепиха стажантите с професионални съвети за основните поведенчески стилове и как да се подготвят и представят на интервю за работа. Албена Колячева, мениджър „Корпоративни връзки“, Нестле България, проведе обучение на тема „Изграждане на личен бранд/имидж в социалните мрежи“.
 
Целта на инициативата е да подпомага личностното и професионално развитие на младите хора като предостави възможности за обмен на опит, мнения и идеи между утвърдените професионалисти и стажантите, които сега стартират своя професионален път. Идеята на организаторите е да ги насърчи непрекъснато да повишават знанията и квалификацията си, както и да им предостави допълнителни възможности да се подготвят по-добре за следващите стъпки в кариерата си. Като част от програмата „Оставаме в България“ А1 организира и специална възможност участниците да се включат заедно в доброволческа инициатива в Ботаническата градина в София.
 
Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България се провежда за седма поредна година. От старта на програмата през 2015 г. досега над 10 000 младежи са преминали стаж в компаниите-членки на СЖББ. Инициативата е насочена към хората, родени между 1995 и 2005 година (т.нар. поколението Z), които стажуват в компании, членуващи в Съвета на жените в бизнеса в България.
 
Подкрепата на А1 за Програмата на Съвета на жените в бизнеса в България е част от цялостната стратегия на компанията активно да подпомага професионалното развитие на младите хора. Сред младежките инициативи на А1 са партньорства с водещи университети, Лятна академия за даровити студенти и ученици, както и Стажантската програма, която има вече над 15 годишни традиции. В стажантската програма на А1 десетки млади хора, на прага на кариерата си, получават възможност да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. До момента над 1000 стажанти от различни специалности и университети са имали възможност да се запознаят със света на технологиите и А1, от които над 300 вече са служители на телекома. Програмата на А1 е целогодишна, платена и продължителността й е съобразена с индивидуалните предпочитания на младите хора. Лятната академия на А1 стартира своето трето издание в началото на юли тази година, предоставяйки възможност за практически опит по реални бизнес проекти на 16 даровити студенти и ученици с интереси в сферата на ИТ, мрежа и финанси. До момента 84% от участниците в първите 2 издания на Лятната академия са получили възможност да се присъединят за постоянно към екипа на А1.

Вижте още: