1454998Пазарният лидер в Европа за софтуер за социални медии Falcon.io обяви, че придобива Komfo – водеща компания в страната ни за софтуер за управление на корпоративни профили. Този стратегически ход ще открие възможности пред датската компания да ускори още повече нейното развитие, след като през 2017 г. надмина прогнозите за органичен растеж от 40%.

Благодарение на сделката, Komfo, която оперира в България и Дания, също ще получи възможности за развитие и за обогатяване на опита. Двете страни не разкриват стойността на сделката.

„Ще се радваме да работим с екипа на Komfo и заедно да постигаме глобални успехи благодарение на включването на разработените услуги в портфолиото на Falcon. Професионализмът на колегите по отношение на анализите и мобилни реклами е на световно ниво и за нас ще бъде удоволствие да предложим тези продукти на бързо нарастващата ни клиентска база. Всичко това ще осигури допълнителни предимства и по-добра функционалност на клиентите на Komfo, които ще приветстваме в нашето увеличаващо се семейство“ – каза Улрик Бо Ларсен, основател и СЕО на Falcon.io.

Убедени сме, че тази сделка е важна стъпка напред, която ще допринесе не само за усъвършенстването на развойния ни център в България, но и за целия ИТ бранш в страната" – сподели Динко Танев, управител на Komfo в България.

Falcon.io е успяла да изгради клиентска база от около 1500 бранда, за които работи в Европа и в Северна Америка. Придобиването укрепва позицията на компанията като лидер на европейския пазар с ясна глобална амбиция за своята платформа за социални медии и управление на взаимоотношенията с потребители.

Екипът на Falcon.io ще продължи да обслужва клиентите на Komfo и очаква с нетърпение да приветства професионалистите на компанията в офисите си в Копенхаген, Ню Йорк, София, Берлин и Будапеща.

Вижте още: